Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie 40 Turniej Rycerski w Golubiu-Dobrzyniu

Dawno nie wstawiałem zdjęć więc daję do oceny.
    Nikon D7000 + Tamron 55 - 200 mm czyli najdłuższe szkło w moim posiadaniu
    Niestety sam jakoś nie do końca jestem z nich zadowolony a konkretnie z ich braku "plastyki" nie wiem czy z tego zestawu można wskrzeszać coś więcej.
    1.

2.

3.

4.

5.
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

Zakładam , że większość zdjęć również robiona na około 200 mm. Jeśli tak, to na przysłonie co najmniej 5,6. (na tym obiektywie)
    W porównaniu z obiektywem kolegi z sąsiedniego wątku to 9 przedziałek przysłony więcej. Co najmniej , bo możliwe , że zdjęcia robiłeś na wyższych wartościach
    W sumie jak patrzę na obie wrzutki z tej samej imprezy to muszę przyznać, że kupa ludzi naokoło, ciasno i mało miejsca , a w tle bardzo blisko przeszkadzające elementy (ludzie, ich aparaty, budynki) raczej skłania do wycięcia tego wszystkiego z tła i zamienienia na bezkształtny bokeh . Czyli też bym wolał maksymalnie zmniejszyć GO jak to zrobił kolega z poprzedniego wątku.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Zdjęcia robię amatorsko, posiadanym sprzętem z GO nie poszaleje ?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Ludzie nie do końca sa problemem. Wyjdźmy założenia ze chcemy mieć fajne tlo, bo taki w summie jest nasz jeden z piorytetow. Wiec musimy siedzieć stać wzdłuż barierek od kolubryny do tarasu widokowego. Na nasze nieszczęście i ludzi którzy staja wzdłuż barierek za nami cala scenę gdzie rozgrywa sie turniej zasłaniają końskie zady. Ciągle ktoś z koniem chodzi od lewa do prawa. To nie jest tak jak nam sie wydaje ze mamy piękna scenę i poszalejmy, porobimy zdjęcia. Np w moim przypadku nie chodzę i nie robię zdjęć szerokim katem bo dla mnie to "flaki z olejem", ja lubię walkę lubię dynamikę, kurz. Oczywiście zapewne można by wystąpić do organizatora o akredytacje , tylko ze ten w zamian oczekuje od nas przekazania 20-30 zdjęć