Szukaj
Pozdrawiam Piotr Nikon z8z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2
Zakładam , że większość zdjęć również robiona na około 200 mm. Jeśli tak, to na przysłonie co najmniej 5,6. (na tym obiektywie)
W porównaniu z obiektywem kolegi z sąsiedniego wątku to 9 przedziałek przysłony więcej. Co najmniej , bo możliwe , że zdjęcia robiłeś na wyższych wartościach
W sumie jak patrzę na obie wrzutki z tej samej imprezy to muszę przyznać, że kupa ludzi naokoło, ciasno i mało miejsca , a w tle bardzo blisko przeszkadzające elementy (ludzie, ich aparaty, budynki) raczej skłania do wycięcia tego wszystkiego z tła i zamienienia na bezkształtny bokeh . Czyli też bym wolał maksymalnie zmniejszyć GO jak to zrobił kolega z poprzedniego wątku.
Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
Prawe
Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/
Zdjęcia robię amatorsko, posiadanym sprzętem z GO nie poszaleje ?
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Piotr Nikon z8z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2
Ludzie nie do końca sa problemem. Wyjdźmy założenia ze chcemy mieć fajne tlo, bo taki w summie jest nasz jeden z piorytetow. Wiec musimy siedzieć stać wzdłuż barierek od kolubryny do tarasu widokowego. Na nasze nieszczęście i ludzi którzy staja wzdłuż barierek za nami cala scenę gdzie rozgrywa sie turniej zasłaniają końskie zady. Ciągle ktoś z koniem chodzi od lewa do prawa. To nie jest tak jak nam sie wydaje ze mamy piękna scenę i poszalejmy, porobimy zdjęcia. Np w moim przypadku nie chodzę i nie robię zdjęć szerokim katem bo dla mnie to "flaki z olejem", ja lubię walkę lubię dynamikę, kurz. Oczywiście zapewne można by wystąpić do organizatora o akredytacje , tylko ze ten w zamian oczekuje od nas przekazania 20-30 zdjęć![]()
Skontaktuj się z nami