1. Szybka, dwudziestominutowa, sesja.
Szukaj
Prosty, bardzo przyjemny w odbiorze portret. Co mi trochę nie pasuje, to włosy na ranieniu, jakoś nierówno ułożone, wręcz lekko splątane. Gdyby je zaczesać do tyłu, bardziej zdyscyplinować (tekst chyba z reklamy Taft) wizualnie powinno się poprawić, i nie byłoby widać, że modelka leciuchno się garbi. Może jeszcze lekkie przekadrowanie, cięcie z prawej więcej miejsca z lewej. Ogólnie, ode mnie spory plus.
Ostatnio edytowane przez cezary-k ; 14-07-2016 o 12:37 Powód: interpunkcja
Całkiem urocza modelka.
Za duży nieład włosów oraz dziwnie pokolorowane tło. W dodatku jak się spojrzy na dół zdjęcia, to całe jej ciało wygląda jak bezkształtna plama. Coś nie tak tutaj było albo z obróbką, albo z oświetleniem.
Pokaż inne?
Nikon Z5, Nikon D610 - Nikkor 85 1.8 G, Tamron 28-75 2.8, Tamron 70-200 2.8 Di VC USD
Miałem: Sony A55, Nikon D7000, Pancolar 50 1.8, Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro, Samyang 85 1.4, Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED, Nikon Nikkor 80-200 2.8 D ED, Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro, Samyang 500mm F8.0
W kwadracie chyba byłoby lepiej. Czy poza tym zdjęciem masz inne?
Nikon
Tak mała GO w portrecie, nazwijmy go studyjnym,mnie osobicie nie przekonuje.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
To już lepsze na tym pierwszym jakieś pypcie na policzkach wyszły![]()
Będzie technicznie tym razem. I o obróbce, bo jest integralną częścią dzisiejszych zdjęć.
Dlaczego tak? Bo modelka przyjemna, same kadry ujdą, choć trochę dół by wypadało zagospodarować. O światło zadbałeś całkiem całkiem. Ale wszystko psuje sposób podania.
Coś nie tak robisz, jesteś na początku obróbkowej zabawy lub masz nie tak monitor poustawiany. Prześwietlasz światła, dajesz zbyt duże wygładzanie lub odszumianie - gubią się detale. Brak panowania nad kontrastem, krzywą jasności, balansem bieli, balansem kolorów. Zdjęcia mogą być o niebo lepsze po poprawie dosłownie kilku elementów. Ale to chodzi o to wyczucie właśnie, by go nabrać. Jak chcesz, to zagadaj na priv, podrzuć surówki (wystarczą jpegi), to pokażę na szybko o co mi chodzi. I nie zdziwiłbym się gdyby surowe, ale tylko z odpowiednim balansem i kontrastem zdjęcia się już broniły.
Aha, drugie jest lepsze pod każdym względem, prócz kadru może.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 30-07-2016 o 00:50
Skontaktuj się z nami