Tak jak w temacie. London Eye w dwóch wydaniach. Bawię sie troche filtrami i czasami. do tego troche różnorodnej obróbki. Jak się wam widzi ?
Szukaj
Tak jak w temacie. London Eye w dwóch wydaniach. Bawię sie troche filtrami i czasami. do tego troche różnorodnej obróbki. Jak się wam widzi ?
J/w, kiedys tam zrobilem podobna fotke filtrami z ebaya za 10 funtow. Lipne byly strasznie.
https://500px.com/Rafal_S Nikon FM2N
Za poprzednikami - koniecznie wyprostować, koło zmieści się w kadrze. Również wybieram kolor, chociaż wolałbym go bez unoszącej się nad całością ciepławej mgiełki. Do wersji cz-b mam dwa podstawowe zarzuty: 1) zatraciła grę świateł na wodzie (generalnie w mojej ocenie rzeka wypadła relatywnie płasko) oraz 2) cienie są jednolicie czarne.
Pomysł ciekawy. Moim zdaniem, warto próbować dalej. Może z lekko innym kadrem?
['O]
ilekroc patrzę na London eye to myślę jakby pięknie było, gdyby budynek klocek shella tam nie stał. wyretuszowac go![]()
Taki urok tego obiektywu ;/ niestety. Próbowałem prostować ten budynek za kołem, czyli siedzibę Shell, niestety, wtedy koło wychodziło jajowate itp..
Myślę, żę powinieniem się ustawić troche inaczej, teraz to widzę, kilka metrów w lewo i było by mniej problemów z zniekształceanimi. Obiektyw to Sigma 17-50, która była ustawiona na najszerszym kącie, więć wady na maxa wyszły.
Sprzedaje teraz swojego 70-300mm vr i chcę kupić tokine 11-16 więc musi być lepiej
P.S :Teraz widzę ze leci chyba lekko w lewo ?
mnie chodzi o to, ze generalnie ten budynek szpeci okolice. gołym okiem tez trudno go znosilem.
To nie jest mzd kwestia paru kroków w jedną czy drugą stronę, ale problem z pochyleniem aparatu (obiektywu) do góry przy robieniu zdjęcia. W wyniku tego linie pionowe zbiegają się do centrum kadru, nie dotyczy to tyllo budynków po lewej. Można tę wadę wyeliminować w obrobce, chociaż wypadałoby zadbać o to przed naciśnięciem spustu migawki.
Dune, dzięki za wskazówkę, kompletnie nie pomyślałem o tym robiac zdjęcie, chociaż wiem o tym i znam zjawisko.... będą kolejne próby na pewno !
Skontaktuj się z nami