Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie London Eye EDF - B&W i Kolor - Długie czasy

Tak jak w temacie. London Eye w dwóch wydaniach. Bawię sie troche filtrami i czasami. do tego troche różnorodnej obróbki. Jak się wam widzi ?

Domyślnie

Wersja kolorowa lepsza, ale mam dwie sugestie:
    - możesz trochę przyciemnić? Wydaje mi się minimalnie za jasne, zwłaszcza niebo;
    - myślę że po wyprostowaniu "walących się" do tyłu koła i budynków kadr by zyskał.

Domyślnie

J/w, kiedys tam zrobilem podobna fotke filtrami z ebaya za 10 funtow. Lipne byly strasznie .

Domyślnie

Za poprzednikami - koniecznie wyprostować, koło zmieści się w kadrze. Również wybieram kolor, chociaż wolałbym go bez unoszącej się nad całością ciepławej mgiełki. Do wersji cz-b mam dwa podstawowe zarzuty: 1) zatraciła grę świateł na wodzie (generalnie w mojej ocenie rzeka wypadła relatywnie płasko) oraz 2) cienie są jednolicie czarne.

Domyślnie

Pomysł ciekawy. Moim zdaniem, warto próbować dalej. Może z lekko innym kadrem?
    ['O]

Domyślnie

ilekroc patrzę na London eye to myślę jakby pięknie było, gdyby budynek klocek shella tam nie stał. wyretuszowac go

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie

Taki urok tego obiektywu ;/ niestety. Próbowałem prostować ten budynek za kołem, czyli siedzibę Shell, niestety, wtedy koło wychodziło jajowate itp..
    Myślę, żę powinieniem się ustawić troche inaczej, teraz to widzę, kilka metrów w lewo i było by mniej problemów z zniekształceanimi. Obiektyw to Sigma 17-50, która była ustawiona na najszerszym kącie, więć wady na maxa wyszły.
    Sprzedaje teraz swojego 70-300mm vr i chcę kupić tokine 11-16 więc musi być lepiej
    P.S :Teraz widzę ze leci chyba lekko w lewo ?

Domyślnie

mnie chodzi o to, ze generalnie ten budynek szpeci okolice. gołym okiem tez trudno go znosilem.

Domyślnie

To nie jest mzd kwestia paru kroków w jedną czy drugą stronę, ale problem z pochyleniem aparatu (obiektywu) do góry przy robieniu zdjęcia. W wyniku tego linie pionowe zbiegają się do centrum kadru, nie dotyczy to tyllo budynków po lewej. Można tę wadę wyeliminować w obrobce, chociaż wypadałoby zadbać o to przed naciśnięciem spustu migawki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie

Dune, dzięki za wskazówkę, kompletnie nie pomyślałem o tym robiac zdjęcie, chociaż wiem o tym i znam zjawisko.... będą kolejne próby na pewno !

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni