Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Czeski film...

Domyślnie Czeski film...

01. Nie ma cieni na Księżycu

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny i komentarze.

02. Houston

03. Kolos

04. W głowie..
    Proszę o konstruktywną krytykę zdjęć.
    Pozdrawiam. Sentire.

Domyślnie

Nieoczywiste kadry (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) oraz bardzo dobra konwersja, podobają mi się. Najbardziej chyba nr 2 (efekt halo po lewej stronie wieży, czy co to tam jest, do likwidacji) oraz 1 i 3 (spróbowałbym ściąć górne okna -podobnie jak na dole albo dał całe na dole).

Domyślnie

Nr 1 jest zdecydowanie moim faworytem, kadr i konwersja sprawiają że księżycowe skojarzenie pojawiłoby się i bez tytułu.
    2, 3 ok jako część większej serii. 4 kadrowałbym szerzej, żeby nie było cięcia okien z dołu i głowy po bokach.
    Myślę że o ile w wątku "kolorowo-zbliżeniowym" widać zamysł artystyczny i bez kontekstu, tak tutaj odrobina opisu urozmaiciłaby oglądanie tej serii.

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale jak coś ma ramki bardziej mi się podoba Serio. Tak mam, zatem plus za ramki
    1-moim zdaniem najlepsze. Szkoda, że ramką obciąłeś numer seryjny lądownika.
    2-wokół wierzy widać mocną ingerencję obcych Zbyt mocną.
    3-mimo wszystko wydaje mi się, że kolos nie do końca jest kolosem. Podobają mi się poprowadzone linie. Fajnie zbudowany kadr.
    4-albo symetria, albo nie. Proponuje ciąć bliżej kwadratu, lub prostować na dole poziomy. Nie jestem też pewny amputacji dolnych okien. Fajny kadr, ale do przemyślenia.
    Fuji

Domyślnie

Witam,
    (na początku po)Dziękuję za Wasze komentarze, propozycje (często b. słuszne) i opinie. Na różnych galeriach internetowych można co najwyżej dostać "lajka", a konstruktywnej krytyki nie uraczysz, bo tam rządzą zasady TWA. Dlatego chętnie wstawiam tutaj swoje "wycinki".
    Creep - przed wstawieniem zdjęć pomyślałem o (opisach zdjęć) tym samym, ale jakoś zrezygnowałem z tego pomysłu. W końcu temat zdjęć ma nawiązywać do tematu wątku, czyli... oglądający musi sam sobie uzmysłowić (jeśli takowe jest) znaczenie (danego) zdjęcia, na podstawie "obrazu" oraz jego tytułu (który - jak zauważył Basket w przyp. "Kolosa" - nie zawsze jest trafiony).

Zabieram się do poprawiania błędów (w obróbce) tych zdjęć, a w razie braku takowej możliwości - jeszcze raz odwiedzę dane miejsca i ponownie je uwiecznię.
    Tymczasem wstawiam kolejny "kadr" z mojego "filmu" (każdy jest reżyserem własnego życia i widzi otaczający go świat przez pryzmat własnych oczu [czyt. "kamery"] ).
    Pozdrawiam.

05. Buddy
    Ostatnio edytowane przez Sentire ; 19-06-2016 o 22:43

Domyślnie

Bardzo fajne masz oko. Wcześniejsze wypowiedzi w zasadzie wyczerpały to co chciałem napisać. Z przyjemnością będę tu zaglądać.
    Fuji

Domyślnie

Witam.
    Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Bardzo fajne masz oko...Z przyjemnością będę tu zaglądać.
    Dziękuję za komentarz i odwiedziny - polecam się na przyszłość.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni