Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Meteora

Domyślnie

Aleena mam taki pogląd na fotografię w jej kilku aspektach : krajobraz, portret, architektura....że wyobraźnia jest najważniejsza, to co kolega wyżej pisał. Trzeba tak sobie w "głowie" kadr ułożyć, aby na podstawie wcześniej w głowie zarejestrowanych obrazów jak najbardziej zbliżyć się do ideału
    Oczywiście forma "małpowania" nie jest skuteczną metodą na sukces czy powiedzenie sobie, zrobiłem co mogłem, osiągnąłem szczyt kreacji obrazu. Podsumowanie tego może być krótkie, ale wymowne i takie sobie przedstawiam, trzeba być zadowolonym z tego co się tworzy, ale nie siłę siebie krytykować, bo widziałem lepsze prace u kogoś. Każdy z nas "widzi' inaczej, często na końcowy sukces ma wpływ obróbka finalnego obrazu i zastosowane triki i sztuczki. Oczywiście jeśli podstawy kadrowania, operowania światłem leżą oraz brak zapału, no to wiadomo.... ale po Twoich pracach patrząc "czujesz" to co fotografujesz i powinnaś z tego czerpać radość
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

dziękuję za miłe słowa, to jest bardzo motywujace, nie żeby owa motywacja u mnie kulała, ale.... sami wiecie

Sent from my SM-T710 using Tapatalk

Domyślnie

czy tutaj jest trochę lepiej z obróbką? jeśli z czymś przesadzam, dajcie proszę znać, nad czym pracować? pozdrawiam

(chciałam wgrać zdjęcie dobrej rozdzielczości, ale mi je tak paskudnie zmniejsza w tapatalk - to możliwe? )

Ostatnio edytowane przez Aleena ; 21-06-2016 o 23:03

Domyślnie

(5)

Domyślnie

Witam.
    Na postprodukcji się nie znam (niech tu np. Biegly się wypowie) , ale kadr jest (dla mnie) zacny. W większości krajobrazów lubię jak ciemne partie obrazu nie są przesadnie rozjaśnione, jak jest wyraźny kontrast, a najbardziej urzeka mnie klimat i kolorystyka zdjęcia. U Ciebie występują te warunki aż w nadmiarze. Piękny widok, ładne światło, cienie i kadr. I w panoramie wygląda to też lepiej (w stosunku do "czwórki").
    Czekam na następne i pozdrawiam. Sentire.

Domyślnie

dziękuję

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12