Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Jaki statyw do 100zł?

Witam,

Planuję zakupić tripod w cenie do 100zł. Jeśli chodzi o jakość statywu to spodziewam się, że szału w tym przedziale cenowym nie będzie. Więcej niż 100zł nie zamierzam przeznaczyć, no chyba, że naprawdę będzie warto (moje zainteresowanie fotografią nie przyniosło jeszcze korzyści pieniężnych, toteż nie chcę pakować w zakup dużo pieniążków). Przeznaczenie statywu to głównie zdjęcia typu self-portrait, szerzej w pierwszym poście w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=272995. Zależy mi na tym, żeby znaleźć wysoki statyw, tak abym mógł bez problemu zrobić zdjęcie sobie, mój wzrost to ok. 180cm. Z innych zastosowań, to okazjonalnie astrofotografia, ewentualnie również krajobrazy. Chciałbym także dodać, że stabilność z wysuniętą kolumną nie jest priorytetem, ponieważ wysuwałbym ją tylko w przypadku, gdy planowałbym zrobić zdjęcie typu self-portrait. Statyw, który używałem do tej pory to Camrock TA30. Zastanawiam się obecnie nad modelem Camrock TE68, chociaż max. wysokość pracy z głowicą to 168cm. Używam gripa to parę cm jest w stanie dodać, ale to chyba nadal może być ciut za mało zwłaszcza, że mieszkam w terenie górzystym i rzadko kiedy będę stawiał statyw na płaskiej powierzchni. Proszę o pomoc.
    NIKON D3100 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR + NIKKOR AF-S 50 mm f/1.8G + GRIP DSTE
    Flickr profile

Domyślnie

Lepiej za te 100zł kup dobrą flaszkę i się z kimś napij.. więcej pożytku będzie.
    A te camrocki, hamy i inne wynalazki nadają się co najwyżej pod malutki kompakt, nie lustrzankę... chociaż i kompaktu szkoda by mi było na coś takiego montować...

Tani statyw to wydatek gdzieś od 250zł. Porządny statyw to wydatek od ok 1000zł.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

ksh
    Gość

Domyślnie

Z takich tanich to zerknij na hama, jak aparat nie będzie ciężki i nie wymagasz precyzji/stabilności wielkiej to będzie ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Lepiej za te 100zł kup dobrą flaszkę i się z kimś napij.. więcej pożytku będzie...
    D7000? Lepiej sprzedaj, kup dobrą flaszkę i się z kimś napij. Nie dołuj kolegi.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Wszystko co kupisz w tej cenie będzie podobnej jakości. Czyli generalnie nie najlepszej. Sam mam statyw za stówę. Jak wieje to buja, jak nie wieje to jest ok.
    Nie potrzebuję głowicy olejowej i tytanowych nóżek za tysiaka.
    Poszukaj to co Tobie odpowiada parametrami technicznymi, obejrzyj, pomacaj i... kup. Może rzeczywiście warto ciut dołożyć i jakiś Velbon?
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 15-06-2016 o 21:36
    Tutaj jest... podpis