Szukaj
Bracia Madziarzy zrobili niezła niespodziankę![]()
Dokładnie. Mimo że kompletnie nie trafiłem ich wyniku - gratuluję im i bardzo się cieszę.
Typowa wypowiedź maluczkiego po tym jak coś mu nie wyjdzie:
I dobra riposta:- Cieszyli się jakby wygrali całe Euro. Niesamowite. Kiedy nie starasz się grać i tylko się bronisz, to masz mentalność malutkiego. Nic nie zdziałają na tym Euro - powiedział po meczu z Islandczykami gwiazdor reprezentacji Portugalii Cristiano Ronaldo.
- Nie umie przegrywać. Czego on oczekuje? Że zagramy jak Barcelona przeciwko niemu? Wciąż tylko szuka fauli i narzeka. Przecież my nie jesteśmy faworytami, więc nie będziemy grać jak ktoś taki. My też mieliśmy pecha, że nie wygraliśmy - powiedział Kari Arnason. - Nie zwracaliśmy na niego specjalnej uwagi. Każdy wie jak on jest dobry, więc trzeba wiedzieć, gdzie akurat jest, ale nie mieliśmy specjalnego planu, by go zneutralizować - wytłumaczył.
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 15-06-2016 o 09:19
Po pierwszej kolejce widać, że nie ma na tych mistrzostwach zbyt wielu chłopców do bicia ...... Dwie, trzy drużyny są bardzo mocne a reszta stara się (skutecznie) nadrabiać dystans ambicją. Rozczarowaniem całej kolejki jest dla mnie Austria.
Dla mnie jednak największym rozczarowaniem jest Belgia, Austria tuż za nią
Islandczycy zagrali bez presji i dobrze im wyszło, gratulacje, ale też "nie zwracaliśmy na niego specjalnej uwagi. (...)trzeba wiedzieć gdzie akurat jest(...)" coś mi się tu nie zgadza, no ale. Fakt, że nie uścisnął przeciwnikom ręki pokazuje, że nadal nie umie przyjąć niepowodzenia...
Aż dziw, że Pepe nie zarobił kartki patrząc na to co wyczyniał w czasie meczu
Belgowie zagrali bardzo dobrze; po swojemu. Grając tak z każda inną drużyną- wygrali by. Na Włochów to było jednak za mało .......
Organizacja i jakość obrony, mocna i kreatywna pomoc oraz wyśmienity atak - Włosi, jak zawsze, będą trudni do pokonania. Ale też, jak na każdym turnieju, mają jeden mecz słaby/pechowy; jeżeli trafi się on w grupie to na nic nie rzutuje i wówczas Włosi dochodzą na szczyt.......
Wyśmienity atak? z tym jednym nie wiem czy się zgadzam, brakuje im imho łowcy bramek, który sam wypracuje i zdobędzie bramkę, przeciwko lepiej zorganizowanej obronie mogą nie dać rady
MZ rozczarowali ci, na których stawiłem wygraną a oni przegrali lub zremisowali.
Co do Portugalii to nikt po losowaniu grup (przynajmniej tak to wyglądało na papierze) nie miał lepszej (łatwiejszej) grupy. Właściwie to w ciemno można było im dawać 9pkt. A jak tak dalej pójdzie to może i z grupy nie wyjdą. Oby... tak się stało...
Pelle
Portugalczycy są niebezpieczniejsi gdy grają bez Ronaldo; od dawna o tym wiadomo. Gdybym był trenerem tej drużyny, a miałbym mocne i bezwarunkowe poparcie związku, to pierwszą moją decyzją byłoby posadzenie Krystiana na ławce, na mecz albo dwa. Jakby mu to nie dało do myślenia to w kolejnym pociągnięciu bym go wykasował całkowicie z drużyny. Facet nie potrafi grać zespołowo; to że ma (czasami) przebłyski geniuszu należy doceniać (i docenia się), ale drużyna to -nastu zawodników, a nie jeden + iluś tam stłamszonych pomagierów, co boją się podać piłę komuś innemu niż tylko liderowi.
Skontaktuj się z nami