Szukaj
zgadzam sie że Fabiańskiemu obrona karnych nie lezy..zdecydowanie lepszy byłby Szczesny. Portugalia była lepsza i trzeba to przyznać..Zagraliśmy dobrze pierwsze 15 minut meczu a potem dalismy sie zepchnac do defensywy.Przykro mi jezeli obrażam czyjes uczucia patriotyczneale to piłka i Portugalczycy " siedzieli" na nas większa czesc meczu
Też jestem tego zdania. Tyczka byłaby większym problemem niż kładący się Fabiański. W polu super. W karnych - mniejszy problem niż stojąca tyczka.
Zmieniać? Na kogo? Na Peszko? Drewnianego Wawrzyniaka? No chyba, żeby Boruc w pole poszedł... Ale dobry bramkarz to niekoniecznie dobry napastnik.
Milik? Ja nie mogę, niech poćwiczy celność, bo słabo z tym.
Mimo tych żali... Grali lepiej niż Portugalczycy !! Tam tylko tem młody grał super. U nas super wszyscy. Milik celniej mógł strzelać a Fabiański bronić karne. Ale Fabiański grał super w polu, Milik dobrze w każdym aspekcie, poza końcową celnością. Sytuacji mieliśmy więcej i wszystkie lepsze. Graczem meczu był Jędrzejczyk, Błaszczykowski, Fabiański, Krychowiak, Lewandowski... Normalnie każdy nasz zawodnik. U Portugalczyków - tylko strzelec bramki.
Nerwów by nie było, gdyby po strzeleniu bramki strzelili ze dwie kolejne sparaliżowanym Portugalczykom.
Ostatnio edytowane przez FelTom ; 01-07-2016 o 00:20
To były zdecydowanie NAJLEPSZE WYSTĘPY POLSKIEJ REPREZENTACJI! Szykują się świetne mistrzostwa świata! POLSKA!
Zdecydowanie się przyłączam do gratulacji dla PolakówMożna narzekać na to czy owo, ale nie można za to zapominać, że pewnie większość z nas zakładała powrót piłkarzy do domu po trzech meczach grupowych
Tymczasem doszli do ćwierćfinałów i nie przegrali ani jednego meczu, a dłuższymi momentami było po prostu przyjemnie popatrzeć, jak wymieniają podania lub konstruują akcje
Jak dla mnie zrobili swoje z dużą nawiązką i nie mają się czego wstydzić
Oby tak dalej!
![]()
Nieco więcej: http://konradlesniak.pl/
Polska odpadla po przecietnym meczu z przecietna druzyna. Po szczesliwym awansie po meczu z wyraznie lepsza Szwajcaria http://www.uefa.com/uefaeuro/season=...ics/index.html przegrali Polacy z Portugalia w meczu, ktorego styl w niemieckojezycznym obszarze okreslony zostal jako "bieder" http://www.uefa.com/uefaeuro/season=...ics/index.html. Postep (w porownaniu z ME w Polsce) jest znaczny, ale "zachwyt" lub "duma" naleza to typowo polskiego "Polacy, nic sie nie stalo!". Oczywiscie mozna zaklinac rzeczywistosc i wmawiac sobie, ze polska druzyna gra na swiatowym poziomie, ale ME we Francji nie moga za dowod posluzyc- wygrali Polacy swoje mecze w regularnym strzelajac jednego gola druzynie skompletowanej z angielskich 2go i 3cio ligowcow oraz skacowanym i zatrutym nikotyna Ukraincom. Polskim kibicom posiadajacym kamery fmy Nikon zycze wielu powodow do "dumy" i "zachwytow".
Ostatnio edytowane przez sufenta ; 01-07-2016 o 07:28
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
@sufenta nie chcę z Tobą wchodzić w dyskusję, bo nie widzę sensu, nie chcę udowadniać który z nas na czym się zna, a który nie... Powiem tylko tyle, jeżeli na tym etapie mistrzostw nie ma już dawno Hiszpanii, Anglii, a my remisujemy z MŚ Niemcami i nie przegrywamy ani jednego meczu, to ja przynajmniej jestem dumny i z optymizmem patrzę na MŚ, bo będzie tam grała drużyna, która miała się niezakwalifikować na ME... A Tobie, zamiast czytania artykułów w internecie, proponuję uważnie oglądać mecze i wyciągać wnioskiPozdrawiam serdecznie!
Nie musisz mi nieczego udowadniac- na pilce sie nie znam. Wnioski (na moim amatorskim poziomie) wyciagam ogladajac mecze. Nie jest prawda, ze Polska nie przegrala zadnego meczu- wczorajszy przegrala- mecz z pewnoscia mozna gdzies w "internetach" raz jeszcze zobaczyc- patrz uwaznie i licz bramki.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Mam niemalże identycznie odczucia...
Dumnym to można być zdobywając mistrzostwo bo tylko takich pamięta historia. Postęp polska ekipa zrobiła (dawniej z grupy nie wychodzili) ale szczerze mówiąc już po meczu ze znacznie lepiej grającą Szwajcarią powinni jechać do domu. I taka jest prawda. Co się odwlecze...
Skontaktuj się z nami