Nie dasz rady, ja mam jeszcze szansę![]()
Szukaj
Nie dasz rady, ja mam jeszcze szansę![]()
No lipa. Niemcy dadzą mi tylko 2 pkt. Wczoraj wszyscy się męczyli żeby strzelić jedną bramkkę a dzisiaj tak się rozstrzelali. Ech, zycie.
BTW W takim ukladzie niech Niemcy rozjadą Słowację z 5-0 żeby było sprawiedliwiej...![]()
Nie może być, trzy im starcza, teraz tylko Słowacy niech strzela i będzie w porządku![]()
3-0 i po meczu już...
Niemcy się rozkręcili. Gdyby dziś zagrali z Polską to myślę, że ze 2-0 by było. Jak nie więcej. Oczywiście dla Niemiec.
Nie chcę nic mówić ale Słowacy wyszli totalnie zes..ni na ten mecz; przegrali w głowach zanim wybrzmiał pierwszy gwizdek.....
A Niemcy?- nie grają niczego innego niż dotychczas ....... tyle tylko, że Słowacy w ogóle nic nie grają (nie sądziłem, że okażą się aż takimi "kelnerami")
- - - - kolejny post - - - - - -
Dobra chłopy ......; przed nami ostatni dzisiejszy mecz. Albo będzie się działo albo będzie powtórka Słowaków .....
Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 26-06-2016 o 19:46
Belgia powinna skromnie wygrać tj 1-0 jak postawiłem.Nie sądzę aby Węgrzy tak grali i strzelali jak z Portugalią. Portugalia po tym meczu była wypompowana i Wegrzy też tacy będą w dzisiejszym meczu. Sporo ich kosztował mecz z żelkiem.
Nie sądzę. Wegrzy będą zmeczeni po zrywie z Portugalią. To, że Belgowie grali poniżej oczekiwań w grupie, nie znaczy że tak będą grali i dzisiaj. A poza tym mają u siebie sporo dobrych piłkarzy.
Muszę wrócić do jednej rzeczy.
Andrzej, z moich obserwacji meczu Polska : Szwajcaria... Polska po strzeleniu gola, nie ustawiła autobusu. Wręcz przeciwnie. Dostali skrzydeł, nie opuszczali polowy przeciwnika. Szło wszystko. Strzelili gola, dostali skrzydeł i cały czas w natarciu. Szwajcarzy byli gorsi w każdym aspekcie. Wtedy, jak na zamówienie, podejrzewam, że to była uzgodniona taktyka. Kilka wjazdów w Lewego, nawet w Fabiańskiego... I co dziś przypomnieli komentatorzy, także w Milika. W tego ostatniego może niepotrzebnie, bo jego celownik ostatnio szwankuje. Tak naszych przekosili, że nie byli wstanie dłużej utrzymać się przy piłce. Wtedy powstał autobus, bardziej z konieczności i brutalnej taktyki przeciwnika, niż z naszych założeń. Ten chronologiczny spis wydarzeń trzeba przedstawić. Naszą taktyką nie było ustawienie autobusu. On został ustawiony, gdy nasi zostali przenoszeni tak, że nie byli w stanie długo utrzymać się przy piłce, bo od razu zostali koszeni. Takie zachowanie Szwajcarów wyglądało na uzgodnioną taktykę, którą sędzia powinien wychwycić.
Akurat ja wychwycam i jestem uczulony. Nawet komentator to wychwycił. Z takim sędzią jak ja, pierwsze ostre wejście na kluczowego zawodnika - to żółta bez dyskusji. Drugie ostre w tego samego - to czerwona. Na uspokojenie. Wtedy brutalna taktyka, zamiast spodziewanych korzyści, wychodzi bokiem... Szwajcarzy ewidentnie polowali na nogi naszych.
To już historia, zaś nasi muszą leczyć rany. Szkoda, że zmienników brak...
Teraz czas kibicować Węgrom. Drużyna kontra gwiazdorzy.
Skontaktuj się z nami