Close

Strona 2 z 47 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 461

Domyślnie

punty za strzelca sa ok, ale powinny byc liczony tylko w przypadku poprawnego wskazania wyniku. nie trafiasz kto wygra/remis to strzelcy sie nie licza.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Chyba że tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    punty za strzelca sa ok, ale powinny byc liczony tylko w przypadku poprawnego wskazania wyniku. nie trafiasz kto wygra/remis to strzelcy sie nie licza.
    otóż to
    obstawisz niedokłady wynik + strzelców i masz tyle samo pkt co ktoś kto dał idealny wynik
    nie żebym się rzucał specjalnie aaale mniejsze prawdopodobieństwo jest wytypować dokładny wynik niż kto wygra i przypadkowych strzelców
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Punkty powinny byc tylko za poprawny wynik. Nie za strzelców bramek.

Domyślnie

Wytypowanie strzelca bramki w danym meczu uatrakcyjnia zabawę; świadczy też o jakiejś tam znajomości tematu

ale ok; jeżeli są zastrzeżenia, a przecież zabawa jest dla nas wszystkich, to póki jeszcze jesteśmy w jej początkowym stadium doprecyzujmy ten element regulaminu;

Chcemy aby zapis w regulaminie o dodatkowych punktach za strzelca bramki w meczu zniknął od dzisiaj ?
    Jest nas obecnie 15tu w zabawie; jeżeli do godz. 15.00 w dniu dzisiejszym OSIEM osób (bezwzględna większość) napisze tu w wątku : "nie typujemy strzelców bramek" to od dzisiejszych meczów nie będziemy tego punktu regulaminowego brali pod uwagę; wstecznie nic nie zmieniamy.

Jeżeli mniej niż osiem osób zadeklaruje taką chęć to zapis regulaminowy pozostaje w mocy tzn.
    - można wytypować tylu strzelców danej drużyny ile bramek się obstawia, że dana drużyna strzeli w danym meczu
    - nieistotne jest czy drużyna przegrała, wygrała czy zremisowała; jeżeli wytypowany strzelec strzeli bramkę w meczu - jest przyznawany punkt

startujemy;

wpis #14 Andrzej1974 jednoznacznie traktujemy jako pierwszy wpis że "nie typujemy strzelców bramek"
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 11-06-2016 o 09:46

Domyślnie

typowanie strzelcow jest dobre dla osob znajacych pilkarzy. ja rozrozniam dwie druzyny wylacznie po kolorach. gdyby wszyscy nazywali sie "kowalski" to nie mialoby wiekszego znaczenia. zatem ja na pewno nie bede typowal strzelcow bramek.

Domyślnie

Ja zostawiam głos innym. Nie chcę nikomu zabierać szansy na sprawdzenie swojej intuicji w typowaniu strzelców. Jak zostanie tak jak jest to będę typował tak jak napisałem np. 14:14

Domyślnie

artur0372; jestem bardzo ciekaw czy TAKA strategia jak podałeś w końcowym rozrachunku się opłaci ......

wiadomo bowiem na 99,99% że nigdy nie dostaniesz pełnej puli punktów za prawidłowo wytypowany wynik ; wprawdzie ( jeżeli padną bramki w meczu) dostaniesz punkty bonusowe, po 1 za każdego strzelca, ale czy te punkty wystarczą by nadrobić straty ?

Jeżeli jeszcze na etapie meczy grupowych Twoja strategia może przynieść w miarę dobry rezultat to MZ już w meczach 1/8 i 1/4 - nie , nie mówiąc o półfinałach i finale gdzie za prawidłowe wytypowanie wyniku jest coraz więcej punktów.

-----------------------------------------------------------------------

tak sobie teraz na spokojnie myślę; ....... to ma być zabawa a nie cyrk
    gdyby tylko jedna osoba planowała typować 13:13 to pół biedy - byłoby ciekawie, ale obawiam się że osób takich będzie więcej i zabawa przestanie mieć cokolwiek wspólnego z realiami i ideą;

dlatego ja oddaję swój głos na to aby nie typować strzelców; drugi z wymaganych ośmiu

niniejszym jednocześnie przyznaję, że regulaminowy zapis przyznający bonusowe punkty za wytypowanie strzelców bramek w formie w jakiej został przedstawiony był sformułowany niefortunnie; w obecnej formie stanowić może pole do nadużyć, a tym samym możliwość do wypaczenia idei zabawy
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 11-06-2016 o 10:32

Domyślnie

No dobra, to ja też jestem za tym żeby nie typować strzelców
    ps.
    Myślę, że punktów miałbym sporo. Mecze, które mają faworyta (wg mnie) obstawiałbym 14:13.

Domyślnie

..........3/8

Strona 2 z 47 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni