Bardzo fajne i klimatyczne a poza tym super kolorki Pozdrawiam
Szukaj
Bardzo fajne i klimatyczne a poza tym super kolorki Pozdrawiam
jaki tu spokuj i rownowaga ........ no cud miod![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Swiatlo nie wiem jak to robisz, ale widać coraz więcej dobrych kadrów u Ciebie. Siedzę na forum już kilka ładnych miesięcy i widzę, że się rozwijasz. Pozazdrościć![]()
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Podoba mi sie nawet bardzo, sama nigdy jeszcze takiej mgły nie zdołałam "zdjąć".
Natomiast mój idealny kadr miałby tylko jedno drzewo (to po prawej) i płot, natomiast nie byłoby w nim tych zarośli po lewej.
Wiem, że zapewne bzdury gadam, bo pewnie się tak nie dało, bo to czy tamto, a przede wszystkim to Twój kadr i Twoje planowanie, kadrowanie i wykonanieTak sobie tylko dywaguję...
Właśnie ta kombinacja tego gęstego zagajnika i samotnego drzewa obok spowodowały że zrobiłem to zdjęcie. Jechałem samochodem w kierunku plantacji irysów aby nie stracić tam wschodu słońca, i po lewej stronie nagle zobaczyłem tą kombinację tego zagajnika, drzewa i mgły. Bardzo mi się to spodobało, ale ponieważ pędziłem samochodem i jakoś nie chciało mi się zwalniać, to pojechałem dalej. Ale w głowie coś mi chodziło, coś mi wołało: wróć tam! Tak więc stwierdziłem że jak nie wrócę to będę żałował, zrobiłem więc ostry skręt w lewo, wróciłem i zrobiłem to zdjęcie. Jak już odjeżdżałem to mgły już zaczynały się podnosić do poziomu że prawie zupełnie zasłaniały zagajnik. Tak więc miałem sporo szczęścia.
A zdjęcia irysów które były głównym celem podróży nie wyszły tak jak chciałem - ot stereotypowe widoczki pola kwiatowego. Tak więc potwierdza to zasadę że to fotografia musi znaleźć fotografa, a nie fotograf fotografię...![]()
Skontaktuj się z nami