Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: EF-500 DG super

Domyślnie EF-500 DG super

Witam kupilem ta lampke do d70s i za bardzo nie wiem jak ja poustawiac poniewaz instr mam tylko w angielskim i nie bardzo rozumie o czym tam pisza czy ma ktos PDF z polska instrukcja. Mam nadzieje ze nie lamie prawa zadajac to pytanie. Prosze o odpowiedz albo privat. Dziekuje

Domyślnie

zajrzyj na PW
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

co to jest PW?

Domyślnie

wiadomość prywatna
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

dziekuje slicznie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kamieniec Ząbk.

Domyślnie Prośba do kolegi "Gawronnka"

Witam. Od tygodnia posiadam lampę Sigmy EF-500 DG Super i niestety moja instrukcja też jest w języku angielskim a czytając wcześniejsze posty opisujące w/w lampę zauważyłem że kolega Gawronnek jest w posiadaniu jej polskiej wersji. Stąd moja prośba do kolegi o podrzucenie pdf-a ([email protected]). Jeśli chodzi o pierwsze wrażenia to są zgodne z wcześniejszymi opiniami użytkowników a najważniejsze, że poprawnie współpracuje tak z D50 jak i z D200. Zdjęcia wychodzą poprawnie naświetlone i nie widać różnicy w działaniu porównując do SB-800 (w normalnych pomieszczeniach mieszkalnych). Z góry dziękuję koledze Gawronnkowi jak również innym wypowiadającym się na tym forum bo ich opinie bardzo mi pomogły w wyborze przy zakupie. Pozdrawiam.

Domyślnie

tak na przyszłość to warto zaptać Pana Google, co wie na temat insstrukcji- ja tak właśnie zrobiłem i ze znalezieniem polskiego pdfa nie bylo problemu
    Ostatnio edytowane przez ozzy ; 26-05-2007 o 21:25
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez staszek_1959 Zobacz posta
    [...]
    Jeśli chodzi o pierwsze wrażenia to są zgodne z wcześniejszymi opiniami użytkowników a najważniejsze, że poprawnie współpracuje tak z D50 jak i z D200. Zdjęcia wychodzą poprawnie naświetlone i nie widać różnicy w działaniu porównując do SB-800 [...]
    Na forum czytałem wypowiedzi o problemie z Sigmą DG ST (a nie DG SUPER) przy błysku odbitym - niedoświetlenia nawet o 2 EV.

Czy Sigma DG SUPER sprawuje się lepiej przy błysku nie na wprost? Czy rzeczywiście daje się sterować przez wbudowaną lampę d D200 w trybie "commander"?
    Czy potrafi także sterować innymi SB-600/SB-800 gdy jest zainstalowana na korpusie jako "master"?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

Jak z kompatybilnością tej lampy z D40 ?

Waham się między SB-600, a EF-500 DG SUPER
    Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłem jestem kompletnym amatorem.

Domyślnie

może lepiej, żebyś nie miał później kłopotów, zainwestować w Nikona?
    Sigma może teraz będzie chodziła z D40, a jak zmienisz body może w pełni nie funkcjonować.

Jeśli chodzi o markę, zawsze lepiej brać fabryczne akcesoria

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów