Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Dobry program do obróbki......

Mam pytanie ponieważ zaczynam przygode z obróbką... Więc jaki program jest dobry z kąd go wziąść i najlepiej żeby był z opisem...?? Dajcie jakieś linki.. lub coś
    Pozdrawiam
    ''Fotografia jest lekarstwem na moją fascynację światem''

Domyślnie

Photoshop - głównie ze sklepu
    Gimp - np stąd
    Ostatnio edytowane przez Paweł M ; 23-05-2007 o 23:22
    Paweł

Domyślnie

A dużo jest gorszy Gimp od Photoshopa ??
    ''Fotografia jest lekarstwem na moją fascynację światem''

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lovelas Zobacz posta
    A dużo jest gorszy Gimp od Photoshopa ??
    Bardzo dużo gorszy. Jak kupisz fotoszopa, to będziesz robił fotki takie jak robi Andy_O, sailor albo LuCas. A jeśli gimp, no cóż, knoty będą.

Domyślnie

bzdury Ci piszą to nie program decyduje o jakości fotki
    a programów za free też jest kilka, polecam ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=71725 co prawda nie tylko o grafice ale o programach za free
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

lovelas, gimp ma praktycznie te same możliwości co ps a jest darmowy. ściągnij, zainstaluj, potestuj ...

mam kolegę, który od ponad 2 lat pracuje tylko na gimpie i fotki też ma "jak z ps-a"
    Paweł

Domyślnie

jak od początku zaczniesz z Gimpem to nie bedzie ci przeszkadzać jego odmienność od PS. Program jest bardzo dobry i nie odbiega od PS, a narzekają ci co nie potrafią/nie chcą znaleźć sobie pewnych funkcji które są umieszczone w innych miejscach bądź działają na troszkę innej zasadzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    bzdury Ci piszą to nie program decyduje o jakości fotki
    Gawronek, nie wyczuł ironii Pebeesa....

Domyślnie

wyczuł, wyczuł
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

na początek spróbuj z Corel Paint Shop Pro Photo XI, jest po polsku i ma wersję trial, po prawej stronie masz coś w rodzaju samouczka więc na początek wystarczy, później można w nim na prawdę fajne rzeczy robić. Nie ustępuje dużo Photoshopowi, a korzystniejszy cenowo. Spróbuj także trial'a Lightroom'a Adobe, na prawdę dopracowane narzędzie do podstawowej obróbki fotek
    D80. ;D

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów