Mam pytanie ponieważ zaczynam przygode z obróbką... Więc jaki program jest dobry z kąd go wziąść i najlepiej żeby był z opisem...?? Dajcie jakieś linki.. lub coś
Pozdrawiam
Szukaj
Mam pytanie ponieważ zaczynam przygode z obróbką... Więc jaki program jest dobry z kąd go wziąść i najlepiej żeby był z opisem...?? Dajcie jakieś linki.. lub coś
Pozdrawiam
''Fotografia jest lekarstwem na moją fascynację światem''
Photoshop - głównie ze sklepu
Gimp - np stąd
Ostatnio edytowane przez Paweł M ; 23-05-2007 o 23:22
Paweł
A dużo jest gorszy Gimp od Photoshopa ??
''Fotografia jest lekarstwem na moją fascynację światem''
bzdury Ci piszą to nie program decyduje o jakości fotki
a programów za free też jest kilka, polecam ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=71725 co prawda nie tylko o grafice ale o programach za free
pozdrawiam Piotr
lovelas, gimp ma praktycznie te same możliwości co ps a jest darmowy. ściągnij, zainstaluj, potestuj ...
mam kolegę, który od ponad 2 lat pracuje tylko na gimpie i fotki też ma "jak z ps-a"
Paweł
jak od początku zaczniesz z Gimpem to nie bedzie ci przeszkadzać jego odmienność od PS. Program jest bardzo dobry i nie odbiega od PS, a narzekają ci co nie potrafią/nie chcą znaleźć sobie pewnych funkcji które są umieszczone w innych miejscach bądź działają na troszkę innej zasadzie.
wyczuł, wyczuł![]()
pozdrawiam Piotr
na początek spróbuj z Corel Paint Shop Pro Photo XI, jest po polsku i ma wersję trial, po prawej stronie masz coś w rodzaju samouczka więc na początek wystarczy, później można w nim na prawdę fajne rzeczy robić. Nie ustępuje dużo Photoshopowi, a korzystniejszy cenowo. Spróbuj także trial'a Lightroom'a Adobe, na prawdę dopracowane narzędzie do podstawowej obróbki fotek![]()
D80. ;D
Skontaktuj się z nami