Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: List intencyjny

Domyślnie

Dla mnie to zawsze była i jest utylizacja pieniędzy. Ja bym jeszcze zrozumiał wieloletni, nieooprocentowany kredyt, każdy musi od czegoś zacząć. Ja sam, mimo, że działalność prowadzę nieprzerwanie 20 lat, posiłkuję się kredytami i leasingiem, bo przy obecnych obciążeniach fiskalnych i okołozusowskich ciężko jest odłożyć grubszą gotówkę na inwestycje. Ale jakoś nikt mi nic nigdy nie chciał dać za darmo. :/
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    Jak jest się zatrudnionym na umowę o pracę, to trochę ciężko o dotację dla bezrobotnych
    Zatrudnienie na umowę o pracę przytoczyłem tylko jako wyjaśnienie wcześniej wspomnianej składki rzędu 300zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Znam sześć osób które wzięły dotację na działalność foto. Żadna z nich już fotografią zarobkową się nie zajmuje. Gdzie tu sens i logika?
    A po co sens skoro dają? Się bierze!
    Można sobie uzupełnić stajnię o nowe cudeńka.
    Mnóstwo osób tak robi w moich okolicach. Najpierw na siebie, potem na żony

Jakbyś był np. starostą, to cisnąłbyś podległy Ci Urząd Pracy, aby zdobywał środki na takie działania.
    Kończy się to tym, że np. w 3,5 tysięcznej wiosce jest 5 zakładów fryzjerskich, ze 2-3 kosmetyczne
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Ja akurat naprawdę chcę tę kasę przeznaczyć na sprzęt foto. Sam zdjęcia robię od 2009 - kiedy to kupiliśmy sobie D5000, do tej pory używam go (mając 18-55 i 35), w końcu postanowiłem zmienić co nieco sprzęt.
    Już teraz na większe imprezy pożyczam sprzęt (750, 24-70, sb910) od wujka, jak i on nie ma w tym czasie jakiegoś zlecenia.
    Lubię to robić i chcę to robić, a jak jeszcze mam czerpać zyski z mojej pasji, to dodatkowy plus.
    Tylko że sam sobie nie kupię sprzętu takiego jaki chcę, na pewno nie teraz, a jak jest możliwość pozyskania dotacji, to czemu by nie?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-06-2016 o 08:13 Powód: int., pis.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12