Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: KIA Ceed

Domyślnie KIA Ceed

Witam
    Samochód jak samochód na dodatek kombiak (kiedyś musi być ten pierwszy raz) - pierwsza próba ze zdjęciami nocnymi i kilkoma obiektami do oświetlenia.

1.
    [/IMG]

2.
    [/IMG]

3.
    [/IMG]

Pozdrawiam.

Domyślnie

Na razie cisza, ale zgarniesz OPR za baaardzo nierównomierne oświetlenie na samochodzie. Kiedyś, dawno temu, sam zapodałem set w podobnym klimacie i od tego czasu nauczyłem się składać zdjęcia z 5-17 kadrów żeby uzyskać zadowalający efekt Takich zdjęć nie robi się w oparciu o jedną klatkę niestety.

Poza tym pamiętaj, że nas nie interesuje bieżnik na oponach, a felgi Koła w prawo przy takich kadrach.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Będąc szczerym i nie będąc specem od takiej fotografii, to mi najbardziej pasuje "tajemnicza" jedynka.
    Na pozostałych nie podoba mi się tło / kontekst tych budynków. Wg mnie najfajniej gdy samochód jest pokazany "solo" bez tłoku w tle / nadmiaru przeszkadzajek, tak aby uwagę przyciągał sam model. No i to co napisał SerU.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conio Zobacz posta
    Będąc szczerym i nie będąc specem od takiej fotografii, to mi najbardziej pasuje "tajemnicza" jedynka.
    Na pozostałych nie podoba mi się tło / kontekst tych budynków. Wg mnie najfajniej gdy samochód jest pokazany "solo" bez tłoku w tle / nadmiaru przeszkadzajek, tak aby uwagę przyciągał sam model. No i to co napisał SerU.
    Tylko proszę nie nad interpretować mojej wypowiedzi (nie tłumaczę zdjęcia ani siebie - tak na zaś co by, co niektórzy forumowicze nie łapali mnie za "słowa"), ale specjalnie szukałem "tła" dla samochodu, a że spodobała mi się "forma" domu kolegi to chciałem aby to wszystko było widoczne. Dom nie ma narożników w kącie prostym tylko ostre i rozwarte kąty plus szeroko kąt obiektywu - chciałem aby w poziomych zdjęciach zrobić sztuczną "głębie".

A co do opon - nie zdawałem sobie sprawy, że należy koła skręcić w przeciwną stronę, a felg ciekawych nie ma tylko plastikowe kapsle.