dla mnie troszke ten kolor zamku troszkę za mocny, jak mówi poprzednikreszta jest jak najbardziej super
![]()
Szukaj
dla mnie troszke ten kolor zamku troszkę za mocny, jak mówi poprzednikreszta jest jak najbardziej super
![]()
Rozumiem, że lepsze będzie 23%
Jak podatek na artykuły dziecięce?
Całość bardzo mi się podoba. Daje ogląd na całą sytuację. Choć z fotograficznego punktu widzenia, chyba łatwiej byłoby oglądać / analizować podzielone na mniejsze kadry.
Przepraszam, że tak bez zgody wykadrowałem. W tej panoramie można naprawdę wiele ciekawych kadrów wybrać. Jeśli pogniewasz się na mnie autorze - poproszę o moderację i usunięcie.
Ostatnio edytowane przez FelTom ; 28-05-2016 o 20:06
Bardzo dobrze powiedziane. Dzięki Mirku!
Wygięcia na pp mi osobiście nie przeszkadzają, starałem się, aby budowla, oraz same słupki były proste.
Co do koloru nieba, to... jak zwykle: kwestia gustu.
Dzięki za dobre słowo.
Niestety, takiego nie posiadam, niemniej pixeli jest dość, żeby "wykroić" takowy kadr.
Drogi Sebastianie!
Po pierwsze, za nic Ci się nie zbierze, a już na pewno nie będziesz przeklęty!
Jestem wdzięczny za szczerość, bo powiedziałeś coś, o czym co niektórzy tutaj mogą od dawna mówić, ale nie mają wystarczająco odwagi, aby to publicznie napisać. Tak więc dobrze, że Ciebie ruszyło!
Jeśli mowa o technicznej stronie, to wypada mi tylko uszanować Twoje zdanie, bo przecie na siłę przekonywać do jego zmiany nie będę. Jest jak jest, a że do Ciebie nie trafiła... Trudno.
Wspomniałeś osobę PABLOOKa. I słusznie, bo byliśmy razem na tamtym plenerze, więc i zdjęcia są do siebie "zbliżone/podobne", choć nie do końca. Czy go kopiuję? Być może tak to wygląda, niemniej lubię taki styl i o ile jego zdjęcia są rozpoznawalne, to klimatu, jaki serwuje w swoich pracach, można doszukać się także u innych fotografów krajobrazu, niekoniecznie naszych rodaków. Technicznie pewnie jeszcze mi dość sporo brakuje, ale nie zamierzam uskuteczniać w tej kwestii "wyścigu szczurów", aby dorównywać tym najlepszym
. Można by w tym momencie równie dobrze, pokusić się o zapytanie samego PABLOOKa, czy "czuje się kopiowany", ale odpowiedź tutaj mogłaby okazać się oczywistą, bo wiadomo, że się "kumplujemy". Dlatego resztę każdy może dopowiedzieć sobie sam
.
Fotografie Klarensa i Grega77 nadal oglądam z wielką przyjemnością, ale obaj Koledzy, podobnie jak ja sam, przez kilka ostatnich lat, zmienili się. I mam tu na myśli swoje prace i ich obróbkę. Szukają nowych rozwiązań, ciekawszych, może czasami prostszych, dających wg nich, ciekawe rezultaty. I zapewne liczą się z tym, że nie każdemu może to pasować/podobać się. Niemniej robią dalej swoje, bo sprawia im to przyjemność i frajdę! No to mi przynajmniej wygląda
.
Gdybyś napisał mi to ładnych kilka lat temu, to zapewne wziąłbym to dość mocno do siebie, bo w Twoich ustach, brzmi to na prawdę poważnie. Dzisiaj wiem, że do tego typu zarzutów muszę podejść z rozwagą i szacunkiem (które to wartości okazały się drogocenne przez te kilka lat fotografowania i upubliczniania swoich prac), ale jednocześnie nie chcę, aby spowodowały one drastyczne zmiany (a przy zdrowym rozsądku pewnie takich można by oczekiwać) w tym, co robię.
Każdy z nas ma i będzie miał zwolenników oraz przeciwników. Jest to fakt, z którym musimy się oswoić, ale dalej iść do przodu i czerpać radość z fotografii.
Kończąc ten długi wywód, za który przepraszam... Skoro mówimy sobie szczerze....
Wiedz, że nie mam Ci za złe to, co napisałeś. Możesz spać spokojnie, bo na pewno pozostanę Twoim fanem i będę Ci kibicował w dalszych, fotograficznych poczynaniach.
Być może Cię to zasmuci, a może nie, ale... idę dalej i będę się bawił fotografią, jak dotychczas. Rezultaty pewnie będą różne, ale... mam cichą nadzieję, że kiedyś z przyjemnością spojrzysz na mą pracę.
Pozdrowionka!
Nie ma za co przepraszać. Nie mam nic przeciwko, aby Twoje propozycje były widoczne dla innych
.
Oczywiście zgadzam się z nimi, bo są to inne, równie ciekawe kadry, ale widzisz... jak tam byłem, w mej głowie zagościł właśnie tak długi i szeroki kadr, przy którym jednak pozostanę.
Dzięki za dobre słowa!
Wszystkim, bez wyjątków, dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad
.
Tym samym kolejnych zapraszam do komentowania!
Świetnie, że tak ogromny kadr pokazałeś z tego miejsca. Tylko on jest w stanie pokazać jego piękno, oraz daje ogląd na sytuację. Powycinać z tego fragmenty "może każdy głupi", bo jest z czego i nie jest to specjalnie trudne.
Gratuluję. Zazdroszczę oglądanego miejsca i zdjęcia.
Hubercie, dobrze napisane. Ja Cię nadal będę dopingował w tym co robisz. Poprostu ta praca mi nie podeszła tak jak napisałem. Cieszę się, że również masz odwagę napisać to co myślisz a nie jak niektórzy nie piiszą wcale bo "nie wypada". Czasem dobrze jest napisać to co się myśli. Pozdrawiam i światła rzyczę!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Przepiękny miejscówka. Choć myślę, że można ją pokazać w nieco innym kadrze. Mieszkam 20 mil od tego zamku, bywam tam dość często i widziałem to miejsce już podczas każdej możliwej aury. I pomału dojrzewam, by je sfotografować.
Ja również niestety nie zostanę fanem tego zdjęcia, niebo jest piękne, ale nie pasuje mi to co się dzieje na dole. O ile doceniam techniczne umiejętności zmontowania takiego monstrum, to nie podoba mi się że ten dół jest tak ściśnięty, a jednocześnie jest zbyt przytłaczający w stosunku do zamku w tle. Dodatkowo kolorystyka "podłogi" jest jakaś taka brudna, albo nie było światła albo je zbyt mocno przytłumiłeś obróbką![]()
Skontaktuj się z nami