Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: piknik w parku

Domyślnie

Oczywiście jak widać ciężko było powstrzymać się od uszczypliwości względem adwersarza i dorzucić swoje "2 grosze" na temat jego twórczości...
    Moralność pani Dulskiej tudzież pana Dulskiego. Nie można było się powstrzymać od uszczypliwości w czyimś temacie, w sprawie która go w ogóle nie dotyczyła.
    To lepsze niż komedia. Plus dla Jaj pura za zabawę.

Domyślnie

>>hofman - dzieki

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Oczywiście jak widać ciężko było powstrzymać się od uszczypliwości względem adwersarza i dorzucić swoje "2 grosze" na temat jego twórczości...
    broń Boże nie na temat twórczości, a podejścia do niej - każdy ma prawo dobierać tematy wg uznania - jeśli nic wystrzałowego się nie dzieje, to już nie warto?

powtarzam, o zdjęciach można rozmawiać, nawet tych gorszych, ale widać nie tu - ktoś chce je wyrzucić do kosza, ktoś z niską samooceną szuka kogoś do pary, a jeszcze ktoś inny nie rozumie dlaczego powstały, bo takie bez fajerwerków jakieś...
    mam z tym komentowaniem nawet ciekawe doświadczenie:
    w ubiegłym roku pokazałem jeden cykl, który z wyjątkiem jednego wpisu umiarkowanie przychylnego miał, delikatnie mówiąc, oschłe komentarze
    wysłałem go jednak na konkurs repo LencCulture - trzeba zapłacić za udział, a szanse raczej marne, z uwagi na ogromną liczbę uczestników, za to w pakiecie jest recenzja (powiem tylko, że przez przez prawie 10 lat na Forum takiej konkretnej nie czytałem)
    nic nie wygrałem
    ale co mnie zdziwiło, dostałem dodatkowego maila od redaktora, który napisał, że do grona finalistów zabrakło tylko trochę i dają mi konto Pro, bym mógł wrzucać materiały, które uznam za ciekawe
    skąd taka rozbieżność, totalny zlew kontra zainteresowanie
    to zresztą nie jedyny przykład, ale mniejsza o to
    zastanawiam się, czy ten forumowy mainstream wyhodowany na portalach, jak 1X czy 500px, z tymi idiotycznymi gwiazdkami, punktami, wejściami, lajkami i ogólnie powielaniem schematów do omdlenia, już zupełnie zabił w ludziach potrzebę prób, szukania, tworzenia czegoś choćby odrobinę bardziej swojego
    nie będę więcej męczył - siebie i innych tutaj, lepiej pogadam o sprzęcie w stosownych działach - będzie zdrowiej

Domyślnie

Ze zdjęciami jak z muzyką- jednym się coś podoba, drugim nie... Tyle w temacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta

powtarzam, o zdjęciach można rozmawiać, nawet tych gorszych, ale widać nie tu - ktoś chce je wyrzucić do kosza, ktoś z niską samooceną szuka kogoś do pary, a jeszcze ktoś inny nie rozumie dlaczego powstały, bo takie bez fajerwerków jakieś...
    mam z tym komentowaniem nawet ciekawe doświadczenie:
    w ubiegłym roku pokazałem jeden cykl, który z wyjątkiem jednego wpisu umiarkowanie przychylnego miał, delikatnie mówiąc, oschłe komentarze
    wysłałem go jednak na konkurs repo LencCulture - trzeba zapłacić za udział, a szanse raczej marne, z uwagi na ogromną liczbę uczestników, za to w pakiecie jest recenzja (powiem tylko, że przez przez prawie 10 lat na Forum takiej konkretnej nie czytałem)
    nic nie wygrałem
    ale co mnie zdziwiło, dostałem dodatkowego maila od redaktora, który napisał, że do grona finalistów zabrakło tylko trochę i dają mi konto Pro, bym mógł wrzucać materiały, które uznam za ciekawe
    skąd taka rozbieżność, totalny zlew kontra zainteresowanie
    to zresztą nie jedyny przykład, ale mniejsza o to
    zastanawiam się, czy ten forumowy mainstream wyhodowany na portalach, jak 1X czy 500px, z tymi idiotycznymi gwiazdkami, punktami, wejściami, lajkami i ogólnie powielaniem schematów do omdlenia, już zupełnie zabił w ludziach potrzebę prób, szukania, tworzenia czegoś choćby odrobinę bardziej swojego
    nie będę więcej męczył - siebie i innych tutaj, lepiej pogadam o sprzęcie w stosownych działach - będzie zdrowiej
    Przepiękne podsumowanie, dziękuję!!
    Nie zrazaj się, bo też nie jest tak, że dobre zdjęcie musi być pozytywnie skomentowane -fotografia jest dla oczu, nie języka.

Domyślnie

Moim zdaniem zdjęcia reportażowe powinny coś pokazywać czy też zwracać uwagę na jakiś problem, przemiany społeczne, tradycję. W tym temacie zdjęcia są po prostu treściowo nieczytelne i o niczym, nie łączą się w całość, nie widzę w nich żadnej myśli przewodniej, historii, jedno nie wynika z drugiego, ot 7 przypadkowych zdjęć.

Domyślnie

...nie będę więcej męczył - siebie i innych tutaj, lepiej pogadam o sprzęcie w stosownych działach - będzie zdrowiej
    Męcz, męcz. To, że akurat nie zachwyciłem się tym repo nie oznacza, że uważam iż Twoje wrzutki nie są jednymi z najlepszych na tym forum. Myślę, że takich osób jak ja jest więcej.

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Moim zdaniem zdjęcia reportażowe powinny coś pokazywać czy też zwracać uwagę na jakiś problem, przemiany społeczne, tradycję. W tym temacie zdjęcia są po prostu treściowo nieczytelne i o niczym, nie łączą się w całość, nie widzę w nich żadnej myśli przewodniej, historii, jedno nie wynika z drugiego, ot 7 przypadkowych zdjęć.
    Powiem szczerze, że to repo nie zwaliło mnie z nóg, ale akurat ja pochodzę z małego miasteczka i rozpoznaję te klimaty. Dla mnie to jest czytelne w przeciwieństwie do tego co np prezentujesz Ty z Twoimi repo. Dla mnie Twoje wrzutki są po prostu nudne. O ile nie mogę wykluczyć tego, że wszystkie te demonstracje są po prostu do siebie bliźniaczo podobne to trochę się buntuję widząc non stop te same kadry od osoby która tak mocno jechała na leniwych streetowcówwsensieogólnym, którym nie chce się poszukać kadru. U Ciebie są one bardzo monotonne (są wyjątki) w przeciwieństwie do kolegi Jai pura, którego niektóre kadry potrafią zachwycić. Taka drobna różnica między wyrobnikiem a autentycznym talentem (przy czym zaznaczam, że daleko mi do Twojego wyrobniczego poziomu). pzdr.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 22-05-2016 o 00:27

Domyślnie

ktoś z niską samooceną szuka kogoś do pary
    To chyba do mnie, tak wiec może spróbuje dosadniej bo chyba nie zrozumiałeś za pierwszym razem. Te zdjęcia sa po prostu bardzo marne. Wrzuciłeś je tu chyba po to zeby ludzie je ocenili? To ocenili, a ty na sile próbujesz przekonać ze zle ocenili. Zdanie o tym żebyś sie nie przejmował bo moje tez sa gowniane dodałem zeby dodać otuchy, a ty pomyliłeś moje twarde stąpanie po ziemi z niska samoocena. W takim razie tym masz bardzo wysoka samoocenę aczkolwiek mająca sie nijak do rzeczywistości. Na sile dorabiasz sobie teorie do gniotów. Jeżeli Twoje zdjęcie konkursowe było podobnej jakości to gwarantuje ci, ze gość z konkursu odpisał i zaoferował ci jakieś tam konto pro, bo to jest po prostu jego pitch. Cos ci sprzedał i nawet sie nie zorientowałes. Pewnie wysyłają to do wszystkich uczestników.

Jak nie potrafisz znieść krytyki to nie wrzucaj zdjeć na publiczne forum.
    usuniety bo obrażał uczucia religijne

Domyślnie

Panowie nie oceniajcie "autentycznego talentu" - jak to ktoś wcześniej ujął - @Jai pura (czy innych zdjęć, które gdzieś kiedyś już pokazał, jak też jego umiejętności) tylko zdjęcia z niniejszego tematu. Ja również znam, z racji wieloletniego mieszkania w małej dziurze, klimaty z pikników, ale zaprezentowane tu zdjęcia to - jak trafnie ujął przede mną @djhonda - "gnioty". I nie zmieni tego faktu ani obrażanie innych ani pisanie pod ich adresem uszczypliwości, tylko dlatego, że mają odmienne zdanie od autora zaprezentowanych tu zdjęć. Jeżeli ich autor liczył na lajki typu Lubię to! to jest od tego inny portal, na którym masa znajomych na pewno będzie piała z zachwytu jakie to cudowne są te zdjęcia. Ja niestety nie mogę podzielić ich entuzjazmu, o czym już wcześniej pisałem. Pozdrawiam i życzę więcej samokrytycyzmu. I nie chodzi mi tylko o same zdjęcia...

Domyślnie

...w ubiegłym roku pokazałem jeden cykl, który z wyjątkiem jednego wpisu umiarkowanie przychylnego miał, delikatnie mówiąc, oschłe komentarze
    wysłałem go jednak na konkurs repo LencCulture...
    Przypomnisz o ktore zdjecia chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Przypomnisz o ktore zdjecia chodzi?
    Robercie, jak kiedyś będę miał przyjemność wypić z Tobą kawę lub piwo, to Ci powiem - tu jest słaba atmosfera, i wszystko jest zarzewiem do awantury

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni