Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Opel Gtc

Domyślnie Opel Gtc

Już dawno nic nie fotografowalo mi się tak milo
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    aparaty i obiektywy

Domyślnie

Robi wrażenie - autko i zdjęcia, szczególnie 2 i 5.

Domyślnie

1 szary samochód, szara jezdnia, szare niebo hm,,,

pozostałe jakoś centralnie kadrowane, tło [te budynki] mi sie nie podobają, tzn. nie komponują się z samochodem

Domyślnie

Hoho, co za samochód Podobają mi się te zdjęcia.
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

No ładnie ładnie, ciekawe co z tego konceptu wyjdzie Gdzie jazdy były robione? Mi to wygląda na Hiszpanie/Portugalię
    Gratuluję zdjęć, pierwszy raz na forum widzę koncepta na ulicy
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrusvirus Zobacz posta
    No ładnie ładnie, ciekawe co z tego konceptu wyjdzie Gdzie jazdy były robione? Mi to wygląda na Hiszpanie/Portugalię
    Gratuluję zdjęć, pierwszy raz na forum widzę koncepta na ulicy
    po wielu latach pracy udaje mi się czasem brać udzial w ciekawych akcjach, a ta bez wątpienia byla jedną z ciekawszych. Opel czasami organizuje dla wybranych fotografów z Europy eksluzywne sesje fotograficzne. Tym razem Concept GTC udostępniony byl fotografom w malowniczej scenerii Marsylii i okolic. Impreza trwala ponad tydzień, każdego dnia przylatywala kolejna grupa. mając do dyspozycji samochód od polunia do następnego poludnia. Do pomocy byl niemiecki fotograf i jego asystenci. Przyznam się, że oczekiwalem bóg wie jakich fajerwerków a tu zwykly koleś z eosem 1 D i kilkoma obiektywami i blendą.
    Niestety pierwszy dzień okazal się wyjątkowo pochmurny więc można bylo zapomnieć o wieczornym światelku. Na szczęście następnego dnia okolo 11 chmury zniknęly i można bylo dzialać niestety czasu nie bylo juz zbyt wiele. Co do pytań o doświetlanie to z wyjątkiem pierwszego jest to blenda, tyle że ciut większa (0,8x1,5m) natomiast jeśli chodzi o scenerię, to byla ona częściowo narzucona przez organizatora, jednak w Marsyli gdzie by nie postawić samochodu to i tak jest ladnie.
    aparaty i obiektywy

Domyślnie

super fura, super foty, ale chyba bleda byla mala na cale auto, za to fajnie to wyglada to doswietlanie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Czwórka i piątka są świetne. Dwójka też, ale leci lekko na lewo. Na jedynce natomiast brakuje trochę bardziej niebieskiego nieba.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Wiesz niby wszystko OK, ale mz te zdjęcia wydają sie być jakieś takieś mydlane... Popracuj trochę nad tym. Aha - i te zdjęcia mają jeszcze jedno niedociągnięcie. Jest na nich Opel

Domyślnie

Zgadzam sie z igorzakiem. Zdjeciom brakuje kontrastu i koloru. Mogles posiedziec nieco dluzej przed kompem, zanim nam je pokazales...
    Co prawda jak mowia: "z JPGa -- RAWa nie ukrecisz", ale nawet z tego materialu da sie nieco wyciagnac w 3 minutki. Liczac chociazby 10 minut przy oryginale, mozna by pokazac fotki, znacznie lepsze kolorystycznie...

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów