Szukaj
Robi wrażenie - autko i zdjęcia, szczególnie 2 i 5.
1 szary samochód, szara jezdnia, szare niebo hm,,,
pozostałe jakoś centralnie kadrowane, tło [te budynki] mi sie nie podobają, tzn. nie komponują się z samochodem
Hoho, co za samochódPodobają mi się te zdjęcia.
No ładnie ładnie, ciekawe co z tego konceptu wyjdzieGdzie jazdy były robione? Mi to wygląda na Hiszpanie/Portugalię
Gratuluję zdjęć, pierwszy raz na forum widzę koncepta na ulicy![]()
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
po wielu latach pracy udaje mi się czasem brać udzial w ciekawych akcjach, a ta bez wątpienia byla jedną z ciekawszych. Opel czasami organizuje dla wybranych fotografów z Europy eksluzywne sesje fotograficzne. Tym razem Concept GTC udostępniony byl fotografom w malowniczej scenerii Marsylii i okolic. Impreza trwala ponad tydzień, każdego dnia przylatywala kolejna grupa. mając do dyspozycji samochód od polunia do następnego poludnia. Do pomocy byl niemiecki fotograf i jego asystenci. Przyznam się, że oczekiwalem bóg wie jakich fajerwerków a tu zwykly koleś z eosem 1 D i kilkoma obiektywami i blendą.
Niestety pierwszy dzień okazal się wyjątkowo pochmurny więc można bylo zapomnieć o wieczornym światelku. Na szczęście następnego dnia okolo 11 chmury zniknęly i można bylo dzialać niestety czasu nie bylo juz zbyt wiele. Co do pytań o doświetlanie to z wyjątkiem pierwszego jest to blenda, tyle że ciut większa (0,8x1,5m) natomiast jeśli chodzi o scenerię, to byla ona częściowo narzucona przez organizatora, jednak w Marsyli gdzie by nie postawić samochodu to i tak jest ladnie.
aparaty i obiektywy
super fura, super foty, ale chyba bleda byla mala na cale auto, za to fajnie to wyglada to doswietlanie![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Czwórka i piątka są świetne. Dwójka też, ale leci lekko na lewo. Na jedynce natomiast brakuje trochę bardziej niebieskiego nieba.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Wiesz niby wszystko OK, ale mz te zdjęcia wydają sie być jakieś takieś mydlane... Popracuj trochę nad tym. Aha - i te zdjęcia mają jeszcze jedno niedociągnięcie. Jest na nich Opel![]()
Zgadzam sie z igorzakiem. Zdjeciom brakuje kontrastu i koloru. Mogles posiedziec nieco dluzej przed kompem, zanim nam je pokazales...
Co prawda jak mowia: "z JPGa -- RAWa nie ukrecisz", ale nawet z tego materialu da sie nieco wyciagnac w 3 minutki. Liczac chociazby 10 minut przy oryginale, mozna by pokazac fotki, znacznie lepsze kolorystycznie...
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami