Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Drukarka domowa

Domyślnie Drukarka domowa

Padła mi domowa drukarka atramentowa.
    Zamierzam zakupić kolejną i pytanie co warto kupić by spełniało takie kryteria:

1. miałoby skaner
    2. byłoby relatywnie tanie
    3. byłoby tanie w eksploatacji (tanie tusze , możliwość zamienników)
    4. druk głównie tekstów czyli czarno-biale a jakość koloru taka by odróżnić słupki w excelu , jakość fotograficzna niepotrzebna, chyba że już takich prymitywnych nikt nie sprzedaje.
    5. możliwość ładowania tylko tuszu czarnego (bez koloru) bez konieczności "oszukiwania" urządzenia
    6. i żeby było w miarę estetyczne i i niezbyt duże (format A4 nie więcej)
    7. wydajność amatorsko-domowa, większa niekonieczna
    8. Wi-FI dość istotne prawie konieczne.
    Ostatnio edytowane przez zoom2 ; 29-04-2016 o 01:33

Domyślnie

BROTHER MFC-J200
    Generalnie trzymał bym się z daleka od Epsona. przynajmniej tych klasy domowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Generalnie trzymał bym się z daleka od Epsona. przynajmniej tych klasy domowej.
    A to dlaczego? Używam Epsona L355 od trzech lat, w pojemnikach tusz który nalałem po zakupie a w rezerwie
    jeszcze dwa zbiorniki z czarnym - wszystko z zestawu. Zero kłopotów w eksploatacji, skaner wystarczająco
    szybki, drukarka też, WiFi ma, o co więc chodzi? Dodam że poprzedni Canon padł nieodwołalnie miesiąc
    po upływie gwarancji - Epsona nic nie rusza mimo upływu gwarancji.

Domyślnie

Epson... musi drukować. Seria z dolewanym tuszem z dużych butelek jest ekonomiczna, a cena tuszu przyjemna. Miesięczna lub dłuższa przerwa może skutkować kłopotliwym zatkaniem dysz. Wystarczy tylko do kilka dni go przedrukować.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Musi nie musi. Mam już trzy L800. Jedna właśnie wróciła z serwisu po wymianie głowicy, druga właśnie jedzie z tym samym przypałem. Wszystkie na szczęście na gwarancji. Atrament tylko Epsona, papier podobnie. Fakt, jakość druku i ekonomia rewelacyjne, no ale.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dla mnie ideałem byłaby PIXMA MG 5750 jedyne moje wątpliwości to koszty eksploatacji. Czy istnieje coś o podobnych parametrach, podobnym poziomie cenowym ale o znacznie niższych kosztach eksploatacyjnych?

Domyślnie

Tania drukarka - wysokie koszty i odwrotnie Sam tusz jest tani, ale w pojemniku z czipem i dyszami drukującymi cena przekracza czasami wartość drukarki.
    Ciężko będzie pogodzić jedno z drugim.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

amirez,
    ja nie rozpocząłem tego wątku by sie dowiadywac generalnych zasad drukarkowych bo ja je doskonale znam. Nie chce mi sie analizowac ilus tam modeli ( co potrafie) , tylko licze ze ktos rzuci konkretnym modelem i juz. Tym bardziej ze chodzi o drukarke o gownianych parametrach i takiej cenie. Parametry brzegowe okreslilem w miare precyzyjnie i konkretnie.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jeśli atrament to Brother nawet najtańszy i nie ma co sobie zawracać głowy innymi firmami, śmieszne ceny wkładów, komfort wymiany i samoczyszczenia drukarki.

Domyślnie

Samoczyszczenie to jakiś absurd w Brotherach. Nie dość, że mimo ustawionego zegara potrafi wkur.. ć głośnym czyszczeniem o 2 w nocy to na dodatek po tygodniu nie drukowania potrafi tak zaschnąć, że puste kartki wypluwa. oczywiście przy oryginalnych tuszach, gdzie sama drukarka ma jakieś pół roku...
    Poza tym polecam, mam nadzieję że nie okaże się tak awaryjnym gównem jak hp.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni