Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wisła

Domyślnie Wisła

IR.

Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

generalnie ładne zdjęcie, ciekawe niebo, dobry kadr, ble ble ble

ale to co mnie naprawdę uderzyło to użycie tej ramki!

Świetnie pasuje do tego zdjęcia, mówi się że ramka izoluje zdjęcie od otoczenia, a tu gdy spojrzałem na nie pierwszy raz miałem wrażenie ze te chmury wydostają się poza zdjęcie, naprawdę świetnie to wygląda

Domyślnie

fakt faktem że ramka wygląda kapitalnie (szczególnie u samej góry ) a i fotka bardzom ładna
    [FONT="Tahoma"][SIZE="1"]Blog - Tomasz Przeklasa

Domyślnie

Faktycznie świetne !
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Witam
    Wszystko w kadrze tam gdzie trzeba - aż przyjemnie popatrzeć - bardzo udana praca
    Pozdrawiam Artur

bombel
    Gość

Domyślnie

Przyłączam się do pochwał, zdjęcie bardzo udane.

Mam jednak pytanie: czy to, że im dalej (tzn. im niżej nad horyzontem) tym niebo traci na kontraście, w sposób nienaturalny, zwłaszcza w porównaniu do kontrastowych bliskich chmur i wyrazistego nieba - czy ten efekt to cecha IR? Czy też jest to wynik szczególnego dodania kontrastu dla tych bliższych fragmentów (czyli u góry kadru)?

Domyślnie

Po czesesci to przez IR po drugiej czesci to warunki pogodowe. W IR chmury ładnie odcinają sie od nieba, jedyny fragment nieba ktory nie był pokryty chmurami to ten na szczycie kadru, im blizej horyzontu tym chmury były gestrze, tym samym mniej kontrastowe - bo brak nieba do kontrastu.
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

Podoba się

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotone Zobacz posta
    Po czesesci to przez IR po drugiej czesci to warunki pogodowe. W IR chmury ładnie odcinają sie od nieba, jedyny fragment nieba ktory nie był pokryty chmurami to ten na szczycie kadru, im blizej horyzontu tym chmury były gestrze, tym samym mniej kontrastowe - bo brak nieba do kontrastu.
    MZ. Chmury mogły być takie same jak nad głową fotografa, jednak duża odległość powoduje, że nie widać przestrzeni między chmurami.
    D7100 + N18-70 f3.5-5.6 + N50 f1.8 + N55-200VR + Metz48AF1

Domyślnie

Bardzo ładne, ciekawa ramka.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów