IR.
Szukaj
IR.
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
generalnie ładne zdjęcie, ciekawe niebo, dobry kadr, ble ble ble
ale to co mnie naprawdę uderzyło to użycie tej ramki!
Świetnie pasuje do tego zdjęcia, mówi się że ramka izoluje zdjęcie od otoczenia, a tu gdy spojrzałem na nie pierwszy raz miałem wrażenie ze te chmury wydostają się poza zdjęcie, naprawdę świetnie to wygląda![]()
fakt faktem że ramka wygląda kapitalnie (szczególnie u samej góry) a i fotka bardzom ładna
[FONT="Tahoma"][SIZE="1"]Blog - Tomasz Przeklasa
Faktycznie świetne !
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
Witam
Wszystko w kadrze tam gdzie trzeba - aż przyjemnie popatrzeć - bardzo udana praca
Pozdrawiam Artur
Przyłączam się do pochwał, zdjęcie bardzo udane.
Mam jednak pytanie: czy to, że im dalej (tzn. im niżej nad horyzontem) tym niebo traci na kontraście, w sposób nienaturalny, zwłaszcza w porównaniu do kontrastowych bliskich chmur i wyrazistego nieba - czy ten efekt to cecha IR? Czy też jest to wynik szczególnego dodania kontrastu dla tych bliższych fragmentów (czyli u góry kadru)?
Po czesesci to przez IR po drugiej czesci to warunki pogodowe. W IR chmury ładnie odcinają sie od nieba, jedyny fragment nieba ktory nie był pokryty chmurami to ten na szczycie kadru, im blizej horyzontu tym chmury były gestrze, tym samym mniej kontrastowe - bo brak nieba do kontrastu.
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Podoba się
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Bardzo ładne, ciekawa ramka.![]()
|N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |
Skontaktuj się z nami