Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

Zwykły wiatrak wystarczy. Zapodaję czasem tekturowe wrota - coś a'la odrzutowiec. Może i drętwo to wygląda ale wieje niesamowicie Upatrzyłem też stary wentylator nawiewowy z hali produkcyjnej - 220V a ponad 500W - śmiga może zabić normalnie - trzeba tylko jakąś ramę skroić do tego i będzie git Trzeba tylko pamiętać że moc nie jest wyznacznikiem siły dmuchu...

Kumpel mi podpowaidał też żeby wybrać się na szrot i wygrzebać wentyl od chłodnicy. Tam obroty powalają...

A kiedyś kupię coś takiego:
    http://www.wentylatorykanalowe.pl/afk.htm
    Ostatnio edytowane przez Al Bundy ; 25-05-2007 o 10:15
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Odgrzebię bardzo stary wątek
    Powiedzcie mi proszę co na dziś dzień ciekawego i przede wszystkim gdzie można dostać. Mam dość mocnego Panasonica (taki domowy wielki). Niestety nie wystarcza i trzeba małego huraganu.
    I fakt do portretu ok. Choć i czasami trzeba naprawdę na modelkę wleźć z tym śmigłem aby wszystkie włosy ruszyć. A co jak bym chciał aby one latały. A czasami a raczej ostatnio miałem dwie Panie którym na raz miałem ochotę porządnie dmuchnąć
    Podpowiedzcie coś

Domyślnie

ja jakiś miesiąc temu nabyłem ten + do tego regulator obrotów. Bez regulatora raczej urwie łeb
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anion Zobacz posta
    ja jakiś miesiąc temu nabyłem ten + do tego regulator obrotów. Bez regulatora raczej urwie łeb
    Jejku myślałem o czymś dobrym ale ponad tysiak to się nie spodziewałem
    Jeszcze jak by ktoś zapodał jakąś stronkę z wiatrakami takimi z siatką, bo o takie mi bardziej chodzi.
    Tylko nie takie zwykłe. Kiedyś widziałem w tv na sesji taki z siatką tylko że na jakimś trójnogu. Facet wiał nim z kilku metrów w modelkę i widać było jego dużą moc. A na następnym ujęciu było pokazane jak ten sam wiatrak był na jakimś statywie. Tak jak by miał jakieś specjalne mocowanie. Oczywiście nie wykluczam mocowania patentowego
    Prostując wszystko chodzi mi o wiatrak w klatce dużej mocy z regulacją. Cena jak cena za dobre rzeczy z reguły/niestety się płaci dużo.

Domyślnie

ten gad kosztuje w castoramie jakies 150zl i wystarcza bez klopotow (ba, nawet z zapasem, ma 3 stopnie regulacji). Sa tez takie w czarnej obudowie tunelowej ale kosztuja ok 400-500zl - moim zdaniem nie oplaca sie tego brac, z tego druciaka powinienes byc zadowolony

Anion - zdejmujesz ciuchy modelkom tym wiatrakiem?
    Ostatnio edytowane przez j_szczygiel ; 14-12-2008 o 13:18

Domyślnie

Istotna jest moc. Tak samo wyglądające wiatraki mają różne silniki. Mam taki wiatrak jak na fotce wyżej, 200 W jest OK. Próbowałem z mocami nieco ponad 100 W - było za mało.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak nie zapomne to sprawdze nast. razem w studio jaka ma moc i srednice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel Zobacz posta
    Jak nie zapomne to sprawdze nast. razem w studio jaka ma moc i srednice
    O takie coś mi chodzi.
    Byłbym wdzięczny za sprawdzenie.
    Niestety u mnie w pobliżu nie ma castoramy więc przez kogoś bym załatwiał. U nas jest Leroy może tam coś jeszcze znajdę.
    Ale o sprawdzenie mocy przy okazji poproszę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel Zobacz posta

....Anion - zdejmujesz ciuchy modelkom tym wiatrakiem?
    widzisz... jestem nieśmiałym człowiekiem i zawsze boję się zaproponować słownie. A później zawsze słyszę: "BRUTAL"

A tak poważnie to pewnie nie kupiłbym takiego bydlaka tylko do robienie "wiatru we włosach" bo wtedy nabyłbym takiego uwięzionego za kratkami. Tym jednym zakupem upiekłem po prostu 2 pieczenie i służy mi do 2-ch celów.
    Ostatnio edytowane przez Anion ; 15-12-2008 o 18:29
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Nasz Air Force Łan ma 40cm srednicy i uwaga... 140W. Zefirek jest na tyle mocny ze nigdy nie uzywamy go na pelnej mocy, aczkolwiek do tego Anionowego ktory ma 2 zastosowania sie nie umywa

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów