Szukaj
Ośmielę się skomentować pierwszy, otóż bardzo fajnie kadrowo, to S nam wzrok prowadzi w górną część kadru, gdzie dzieje się wiele dobrego za sprawą kolorów i chmur a wyspa (pagórek?) tylko dodają smaczku i dopełniają całość. Do tego przyjemnie pokazane, że na dole coś się też dzieje i widać fakturę plażowego piasku. Zazdrzaszczę
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Kadr bardzo fajny, technikalia zacne a lokowanie produktu jak zwykle u Ciebie "nie nachalne"...zdjecie obrobione w modzie na ciemno, czego osobiscie nie lubie, bo tak jak dlugo uczylismy sie obrabiac zdjecia podobnie do tego jak widzi ludzkie oko to teraz idziemy w kierunku "tak jak zarejestrowala matryca", oczywiscie to tylko moje zdanie, ale znajac twoje mozliwosci i wiedze, mogles to zdjecie zrobic inaczej.
Wiem jednak, ze znajda sie fani postapokaliptycznych krajobrazow i bardzo dobrze, bo kazde zdjecie powinno miec swoich odbiorcow.
Czy to jest Baltray?? Znaczy, ze zniknal?
Pozdrawiam G
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 26-04-2016 o 12:28
Nikon http://greg77.com/
Dziękuję, był to jedyny w okolicy motyw jaki mogłem wykorzystać!Ośmielę się skomentować pierwszy, otóż bardzo fajnie kadrowo, to S nam wzrok prowadzi w górną część kadru, gdzie dzieje się wiele dobrego za sprawą kolorów i chmur a wyspa (pagórek?) tylko dodają smaczku i dopełniają całość. Do tego przyjemnie pokazane, że na dole coś się też dzieje i widać fakturę plażowego piasku. Zazdrzaszczę
W około tylko piach, więc zawiewało by nudą
Dziękuję, staram trzymać poziom jeśli tylko warunki zagrająKadr bardzo fajny, technikalia zacne a lokowanie produktu jak zwykle u Ciebie "nie nachalne"
Zdjęcie zrobione jeszcze kilkanaście minut przed wschodem było, więc z tym światłem to bym nie powiedział że było tak bogato..zdjecie obrobione w modzie na ciemno, czego osobiscie nie lubie, bo tak jak dlugo uczylismy sie obrabiac zdjecia podobnie do tego jak widzi ludzkie oko to teraz idziemy w kierunku "tak jak zarejestrowala matryca", oczywiscie to tylko moje zdanie, ale znajac twoje mozliwosci i wiedze, mogles to zdjecie zrobic inaczej.
Tam gdzie miało możliwość odbicia, można zauważyć na zdjęciu reszta wciąż czekała na więcej.
Co do tych teorii jakie wcześniej nam sugerowano, o obrabianiu jak widzi ludzkie oko - to chyba sam zrozumiesz całą sytuację.
Jeśli rozjaśnił bym dół nazwijmy to, tak jak oko widziało - to zdjęcie wyszło by zdecydowanie płaskie i nie naturalne, szczególnie w tych warunkach. Dalej nie wnikam, zapewne wiesz o co mi chodzi.
Zarówno (moim zdaniem) jeśli człowiek nie wypracuje własnego stylu, myślenia/ kadrowania/ fotografowania/ edycji/ zbytnio nie będzie się*wyróżniał od całej reszty - i tu, istnieje taka sytuacja że nie każdemu to może właśnie odpowiadać!
Jeżeli chodzi o edycję, nic innego mi nie podchodziło i pozostała taka wersja.
Nie nazywał by nikogo fanem, tylko chyba tu jest ewidentna rzecz gustu?Wiem jednak, ze znajda sie fani postapokaliptycznych krajobrazow i bardzo dobrze, bo kazde zdjecie powinno miec swoich odbiorcow.
Podobnie my gustujemy w krajobrazie, jednak widzimy go zupełnie inaczej
Nie, nie to jest w Portmarnock, w okolicach Dublina.Czy to jest Baltray?? Znaczy, ze zniknal?
Widać go tylko przy dużym odpływie, niestety bardziej zasypany jak odwiedzałem go wcześniej.
W Baltray został tylko sam spód, góry już nie ma
Dziękuję PawleRafale jak dla mnie ładna praca, wciąga człowieka aż po horyzont. Działa fajnie na wyobraźnię, jesteśmy w mrocznym miejscu a uciekamy w bardziej przyjazne. Jedyny mankament to rozmiar, aż się prosi o duży format i rozjaśnienie "s'a"
Ahh, z tymi formatamico do rozjaśnienia "S" zostaje przy swoim - przykro mi, ale dziękuję*
Dzięki Panowie za komentarze i pozdrawiam.
Rafal
"Zdjęcie w nadmorskim klimacie" i z klimatem
super
Nikon i parę szkiełek
Świetne ujęcie, oczy wędrują w stronę pięknego nieba i wystającej wyspy.
D610 | N 35mm f2 | N 24-120mm f4 | T 100-400mm f4.5-6.3
Nastrojowo i ładnie. Poziom podtrzymujesz.
Ooo.
Tydzień mnie nie było, a tu coś drgnęło
Dziękuję, cieszy mnie że udało mi się coś z tego klimatu pokazać"Zdjęcie w nadmorskim klimacie" i z klimatem
super
Dziękuję, taki był zamysł jak tylko okazało się że wraku nie ma!Świetne ujęcie, oczy wędrują w stronę pięknego nieba i wystającej wyspy.
Dzięki Marcinie, co do poziomu to poziomnica w aparacie duużo mi pomaga :PNastrojowo i ładnie. Poziom podtrzymujesz.
Pozdrawiam
Rafal
Skontaktuj się z nami