Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Tatry 2016

Domyślnie

W skonfigurowanym Firefoxie jest sporo lepiej (choć wciąż nie idealnie).
    http://cameratico.com/guides/firefox-color-management/

3.

Większy rozmiar tutaj: https://500px.com/photo/150981447/in...user_id=307384

Domyślnie

To nie jest Window 10 tylko ustawienia PSa, zapisuj poprzez "zapisz do sieci", nie zapisuj jako "Zapisz jako". Tam w ustawieniach musisz pokombinowac, mam to samo, zdjecie w PSie wyglada inaczej niz to po zapisie i wrzucieniu do sieci, pamietam, ze trzeba zaznaczyc zeby zalaczyl profil kolorow i zeby odbyla sie konwersja do sRGB.
    Same zdjecia moim okiem wymagaja konretniejszej obrobki, polecam NIK software i VIVEZA 2, darmowy obecnie dodatek ktory sadze, ze bedzie dzialal bez problemu.

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika coś wręcz przeciwnego - należy wyłączyć jakiekolwiek profilowanie i niczego nie załączać. Wtedy jest jako tako, choć nie idealnie. Vivezy nie używam, bo jest Lightroom, który robi praktycznie to samo. Używam za to Color Effex. Problem stanowią prawdopodobnie beznadziejnie skonfigurowane przeglądarki internetowe.

Domyślnie

Jak kto chce, Viveza i LR nie robia tego samego, ale to szczegol...Viveza jest wybawieniem dla bylych CNXowcow. LR poza tym, ze jego "pointy" dzialaja inaczej to ma system zapisu plikow ktory mnie doprowadza dop bialej goraczki, wiec przy moim CC nie intaluje LR wcale.
    Przegladarki sa skonfigurowane tak jak byly zawsze, ostatnio odpinalem profil i wszystko bylo ok, ale po zmianach sprzetowych i nowo postawionym Windowsie musialem profil zalaczyc zeby prawidlowo wyswietlane byly zdjecia, nie zapisuj zdjec do internetu przez "zapisz jako"!

Domyślnie

Tyle tylko, że problem występuje również przy eksporcie dla sieci, więc to nie jest problem zapisz jako. Problem jest z tymi durnymi profilami. Jak się skonfiguruje Firefoxa, to jest w miarę ok (przy załączonym profilu), ale żeby było ok na Chrome i innych przeglądarkach albo na nieskonfigurowanym Firefoxie, to trzeba nie załączać profilu.
    Ja tam wolę działanie LR od Vivezy. Jak się przesuwa te kółka, to dzieją się dziwne rzeczy. Poza tym pracuje się na RAW-ie, a nie na... w sumie nie wiadomo na czym. Na jpg-u?

Domyślnie

Umbra sprawdź w FF w about:config czy parametr masz na false, bez zarządzania kolorem. Należy tam ustawić opcję gfx.color_management.enabled na true, jeśli chcesz poprawić wyświetlanie kolorów.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

W linku, który podałem, jest wszystko opisane jak skonfigurować FF.

Domyślnie

Fajna ta 6
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni