Witajcie,
chcę kupić nowe body i chciałabym się poradzić. Zastanawiam się nad d7100 ale pytanie- czy ono da sobie radę np. w słabo oświetlonych świątyniach? I generalnie przy słabszych warunkach oświetleniowych? (W rodzinie szykuje się kilka uroczystości, między innymi chrztów, gdzie mam robić zdjęcia i chcę, żeby wyszły jak najlepsze a jak dokupię lampę to pewnie też zacznę fotografować imprezy w lokalach typu osiemnastki). Mam na razie szkła N 50 1.8 i S 17-50 2.8.
Aparat ma służyć przede wszystkim do rozwijania umiejętności, więc nie chcę za rok wydawać kasy na coś lepszego, bo okaże się, że ten już nie wystarczy. Więc może warto dołożyć te kilkaset złotych do 7200? Różnica, między nimi jest warta tych pieniędzy? No, bo nie wiem, czy jest sens w ogóle myśleć o pełnej klatce (chyba, że kupić na zasadzie "wystarczy na dłużej")?
I druga sprawa- co sądzicie o sklepie valuebasket? Mają dość konkurencyjne ceny tylko nie jestem pewna, czy są wiarygodni. A może polecacie jakiś inny sklep, gdzie można kupić sprzęt w podobnej cenie?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami