czy komuś proponowała ta "zacna" firma cyrograf na 3 lata z gwarantowaną ceną za KW ?
gdzie jest haczyk ?![]()
Szukaj
czy komuś proponowała ta "zacna" firma cyrograf na 3 lata z gwarantowaną ceną za KW ?
gdzie jest haczyk ?![]()
ff
Kiedyś głośno było o tzw. opłacie handlowej, która pożerała z nawiązką oszczędności na cenie KW. Nie wiem jak jest teraz, na szczęście do mnie nie dzwoniąInna kwestia to na pewno przewidziana jest kara za rezygnację z umowy, najczęściej jest to jakaś kwota naliczana za każdy miesiąc do końca umowy. Generalnie zalecałbym ostrożność i kilkukrotne czytanie umowy wraz z załącznikami ... there ain't no such thing as a free lunch, czy jakoś tak
P.S. Zajrzyj tutaj, wątek lekko leciwy, ale są też bieżące posty ...
Ostatnio edytowane przez thekrycha ; 26-04-2016 o 16:02
Umowy zawsze trzeba czytać.
Zawsze można poprosić o pomoc np. UOKiK.
Niemniej zawsze warto to powtarzać
A UOKiK już się nimi zajął ... klik
Poniżej link do info. na stronie UOKiK:
https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php...77&news_page=1
Ceny zmieniają się na poziomie 3 miejsca po przecinku, więc nie jest odczuwalna różnica w rachunku. Tak długi okres jest zabezpieczeniem przed zmianą dostawcy energii elektrycznej. Aczkolwiek zmiana dostawcy może być również pomyłką. Dostaje się 2 f-ry, za przesył i za kWh oddzielnie. Niższa cena oferowana od innego dostawcy może być myląca. Zakładając np. 10% tańszy prąd oczywiście dostajemy tańszy ale tylko od kWh a nie od opłat przesyłowych i innych składników. Także to też jest niewielka oszczędność na całości opłat a trzeba pamiętać o dwóch f-rach.
Dziękuję Wam
Tak coś przeczuwałem, że Monopol nie może się równać z Poprawą![]()
ale powiem Wam, że "kuszo darmowym Łordem ...oj kuszo "![]()
ff
Skontaktuj się z nami