Ostatnio z nudów pstrykałem fotki jedzeniu, pierwszy wpadł mi serek wiejski
Wszystkie uwagi mile widziane
Szukaj
Ostatnio z nudów pstrykałem fotki jedzeniu, pierwszy wpadł mi serek wiejski
Wszystkie uwagi mile widziane
Nikon D3100/D7100 +N18-55/N35 F1.8/N50 F1.8/T90 F2.8 Makro/T70-300 USD/ S 8-16
Jak dla mnie to trochę nudny kadr... za ciasny i trochę zbyt mała głębia ostrości. Wolałbym zobaczyć więcej "otoczenia".
Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram
A mi więcej otoczenia by się nie podobało, dobra głębia według mnie tylko za wąsko.
Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram
Tak, trochę więcej otoczenia i bez ucinania misek. Chyba, że jakaś rzecz jest porządnie ucięta a nie tylko w małej części![]()
Przy pierwszym mi nie podchodzi obróbka. Jeżeli fota ma zachęcać do zjedzenia serka, to ślina na jego widok mi nie cieknie. Stonowana kolorystyka i kontrast są tego winą.
Dwójka ma już lepsze kolorki, choć dla mnie wciąż mało. Fajny stół.
A7III, A7IV, GFX50s
Wg mnie zdjęcie kanapki jest kiepskie. Ucięty talerz z lewej strony, całość dziwnie obrócona/krzywa i znowu wg mnie zbyt mała głębia ostrości. Dobrze kombinujesz, z chęcią zobaczę więcej.
W tym drugim fakt, brakuje ostrości.
Ale nie tylko Ty się z tym będziesz męczył dłuższy czas... ja też co chwila robię błędy (no w końcu mam lustrzanke od 3msc).
Ale widzę, że lubisz robić tego typu fotki. Więc nie poddawaj się i wrzucaj zdjęcia![]()
Jedynka jest za szara moim zdaniem.
Poza tym mam wrażenie, że w obu zdjęciach nie mogłeś się zdecydować jak wykadrować. Jedynka to moim zdaniem za ciasny lub za luźny kadr, z zależności od koncepcji. Jeśli to miał być sam serek, to jest za luźno. Jeśli serek z otoczeniem - to jest za ciasno.
Dwójka leci na prawo. Może tak miało być, ale mam wrażenie bałaganu na zdjęciu, przez co nie do końca wiadomo, "co autor miał na myśli".![]()
Skontaktuj się z nami