Oki, dzięki, może i pytanie głupie było, ale czeka mnie pierwsze czyszczenie, chciałem to zrobić sam, a ręce się trzęsą![]()
Szukaj
Oki, dzięki, może i pytanie głupie było, ale czeka mnie pierwsze czyszczenie, chciałem to zrobić sam, a ręce się trzęsą![]()
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Nie pękaj, będzie dobrze![]()
Po moim wypadzie nad morze i przekładaniu obiektywów powstało pięć takich plamek, gruszka usuneła trzy a dwie twardo siedziały. Pomogło sprężone powietrze do elektroniki i dmuchanie w matrycę skierowaną w dół.
Z6, 24-70/4s, D500, N24-120, N17-55, N70-300 VR, Tamron 70 200 2.8 G2, Sigma 35mm F1.4 ART SB-900, RAYNOX MACRO DCR- 250.
a tak z innej - ale podobnej - beczki: - jakiego płynu, jakich szpatułek - a może jest to w zestawach - jakiej firmy polecacie?
N
nie stosować: wacików, patyczków, irch złożonych w trójkąt, itp:.. - ogólnie wszystkiego co zostawia po sobie kłaki lub syf (pamiętać aby przed czyszczeniem matrycy, wyczyścić komorę lustra tutaj najlepsza jest taśma 3M. Czyścimy w jedną stronę od brzegu do brzegu, nacisk średni nie za mocno, ale też nie przesadnie lekko
)
niech moc będzie z wami.... czyścioszki![]()
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Cholera, spróbowałem i nie wiedzieć, co mnie podkusiło by przejechać szpatułką dwa razy i zostały smugi i musiałem użyć kolejnych dwóch szpatułek. Ale chyba jest ok.
A swoją drogą zauważyłem że mi się kruszy gumka ta za czujnikiem od góry za stykami - zaczynam się martwić
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Skontaktuj się z nami