Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Hanka.

Domyślnie

troche sie przerazilem 2, ale po oswojeniu najbardziej mi sie podoba, caly set tez, na dwojce swiatlo i retusz zrobily swoje, choc troche szara twarz mi sie wydaje, musze sie z tym oswoic

--------
    no signature
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze.
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Trójka! Dla mnie zdecydowanie trójka!
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Dwójka.
    Kiedy zasłaniam ręce i przycinam lekko z prawej robi się najkorzystniejszy portret Hanki z całego zestawu. Jej ręce trzymane w ten sposób wyglądają niepotrzebnie na dużo większe niż są. Pomysł, miejsce i światło dobre - szukałbym innego ułożenia rąk. Fajna modelka - wreszcie człowiek z krwi i kości, z charakterem, a nie kolejna śliczna wycięta z żurnala lala.
    Potem trójka
    myślę co piszę

Domyślnie

Tylko 2 i 3. Na 1 i 4 twarz modelki jakaś taka... asymetryczna...

P.S. A... i dlaczego bw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    Dwójka.
    Kiedy zasłaniam ręce i przycinam lekko z prawej robi się najkorzystniejszy portret Hanki z całego zestawu. Jej ręce trzymane w ten sposób wyglądają niepotrzebnie na dużo większe niż są. Pomysł, miejsce i światło dobre - szukałbym innego ułożenia rąk.
    Wymyśliłem sobie, że te złożone ręce, które wyglądają dość kłopotliwie, przedstawią "mocną pozycję" i zdecydowanie.

wreszcie człowiek z krwi i kości, z charakterem, a nie kolejna śliczna wycięta z żurnala lala.
    Właśnie tego szukam w portrecie. Dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    twarz modelki jakaś taka... asymetryczna...
    Tej symetryczności szukałem przy zdjęciu - zgoda nie każdemu to może odpowiadać. Niemniej dziękuję za to spostrzeżenie.

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    P.S. A... i dlaczego bw?
    Moja interpretacja, zdecydowanie wolę czerń i biel, tak chciałem przedstawić tą osobę. Oczywiście fotografując nie pozbywam koloru wszelkich klatek. W moim przypadku kolorystyka zależy d przyjętej stylistyki i motywu danego setu. Uznałem, że ta sesja powinna być w bw.

Jeszcze raz gorąco dziękuję za wszystkie oceny.
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Wymyśliłem sobie, że te złożone ręce, które wyglądają dość kłopotliwie, przedstawią "mocną pozycję" i zdecydowanie.

Rzucam na rybę: gdyby Hanka trzymała ręce na biodrach, lub sfałszowała trochę gest splecionych pod biustem rąk ( odsunęła, uniosła je trochę od ciała) wtedy nie spłaszczone wyglądałyby korzystniej nie zmieniając siły i klimatu zdjęcia.
    myślę co piszę

Domyślnie

Rzucam na rybę: gdyby Hanka trzymała ręce na biodrach, lub sfałszowała trochę gest splecionych pod biustem rąk ( odsunęła, uniosła je trochę od ciała) wtedy nie spłaszczone wyglądałyby korzystniej nie zmieniając siły i klimatu zdjęcia.
    O! Dziękuję za sugestię.
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Trójka najlepsza, potem czwórka.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Mnie podobają się wszystkie (baaardzo!), oprócz 2.

Może zamiast takiej pozy, która jednak pokazuje modelkę w niekorzystny sposób, można by było pokazać ją w innej pozie, która pozwoli osiągnąć podobny efekt do zamierzonego? Np. w pozie na supermenkę?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni