Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Update peceta

Domyślnie Update peceta

Czołem, Nikoniarze! Potrzebuję Waszej pomocy, bo na Elektrodzie odesłano mnie do Googla i przeszukaj archiwum, a uważam, że do każdego problemu powinno podchodzić się indywidualnie. Mój komputer składa się z AsRocka B85 PRO4, 8GB RAMu DDR3 1333MHz, procka i5 4440 i karty graficznej GTX 760 OC od Asusa. Zapomniałbym o dysku - SG 2000GB. Wczoraj kupiłem sobie nowego NFSa, który przy wysokich detalach i innych pierdołach typu vsync, krawędzie, jakieś tam cienie działa w 30fpsach. Niestety, czasami tekstury nie nadążają się wczytywać i wpadam pod ziemię. Chcę temu zapobiec. Mam zamiar dokupić SSD 250GB pod system i ze dwie gry. Ale to tylkk przyspieszy wczytywanie gier i systemu. Czy gdybym kupił wystarczająco mocne GPU, np. Gtx 970, które teoretycznie powinno mi dać możliwość odpalenia tego tytułu w 60fpsach, to by wystarczyło, czy reszta podzespołów będzie mi tą kartę "ograniczać"? Może wymienić RAM na 16GB w 1600MHz? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi
    D7100

Domyślnie

Sprzedaż GTX760 i kupno GTX970 zaowocuje wzrostem FPS o jakieś 50%. Jest to dosyć dużo, powinno pozwolić na grę w 60 FPS w nowego NFS-a.
    Co do procka - jest wystarczający, może lekko ograniczać GTX970, ale tego nawet nie zauważysz
    http://www.morele.net/karta-graficzn...ing-4g-649152/
    Taki GTX 970 będzie najlepszy.
    Do tego możesz dołożyć 8GB RAM - przyznam że Ramu nigdy za mało ;p szczególnie gdy obrabiasz zdjęcia, renderujesz filmy. - podaj jaki masz RAM, to może znajdzie się identyczną drugą kość, jeśli nie, to najlepiej 2x8GB kupić nowe.
    Co do SSD - Crucial MX200 pod Sata 3 - najlepszy stosunek ceny do możliwości. Jeżeli masz więcej pieniędzy to wersja 512GB.

Jaki masz zasilacz ?

Domyślnie

Zasilacz to już trochę wydłużony SilentiumPC 500W. Będę zmieniał przy okazji karty graficznej. Ram mam Patriota, ale i tak kupię nowy, bo ten obiecałem bratu
    Co do dysku, to upatrzyłem sobie Samsunga EVO 250GB.
    Ostatnio edytowane przez r.pszczolkowski ; 05-04-2016 o 12:48
    D7100

Domyślnie

Nie warto inwestować w Samsunga, ma kiepskie i zawodne pamięci. Crucial jest o wiele lepszym wyborem.
    Co do zasilacza to miałeś namyśli chyba wysłużony a nie "wydłużony" ;p W nic ponad 550w nie ma sensu inwestować, o ile nie myślisz w przyszłości o 2 grafie - ale wtedy będzie Cię procek ograniczał, więc koło się zamyka ;p
    Ram:
    http://www.morele.net/pamiec-crucial...s00ceu-472802/
    Dysk:
    http://www.morele.net/dysk-ssd-cruci...00ssd1-712688/
    Zasilacz:
    http://www.morele.net/zasilacz-xfx-t...s-xxb9-379507/

Domyślnie

To teraz muszę opchnąć komuś mojego GTXa bez papierów i pudła
    D7100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r.pszczolkowski Zobacz posta
    Zasilacz to już trochę wydłużony SilentiumPC 500W. Będę zmieniał przy okazji karty graficznej. Ram mam Patriota, ale i tak kupię nowy, bo ten obiecałem bratu
    Co do dysku, to upatrzyłem sobie Samsunga EVO 250GB.
    Zasilacz weź sobie modularny, rewelacyjny patent. Awaryjność Samsungów włóż między bajki, sprawdzone w praktyce podobnie jak OCZ Vertex4. Procek starczy spokojnie, mulenie to tylko wina grafiki. Kup najlepsze na co Cię stać. Chociaż zamiast nowej grafy wolałbym zainwestować w PS4.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Myślałem o konsoli, ale ja chcem efpeesy
    D7100

Domyślnie

Masz tu tabelę, sam zobacz na czym NFS najlepiej śmiga.

;]