Szukaj
Nie w drodze, tylko postój.
Moim zdaniem na większym GO te foty by zyskały. No, może nie 3 bo tam nic ciekawego w tle nie ma, 4 w sumie też ok. Ale tło na 1 i 2 aż się prosi żeby je pokazać.
Zgadzam się z poprzednikiem, ładne szczyty się tam pokazywały zza samochodu![]()
D610 | N 35mm f2 | N 24-120mm f4 | T 100-400mm f4.5-6.3
Być może, ale wtedy góry odwracały by uwagę od głównego motywudlatego postanowiłem zrobić tak, jak jest
Aj tam, główny motyw ma na tyle kontrastowy kolor że góry uwagi by nie odwróciły. Tak jak teraz patrzę, 1 to nieco zmarnowana okazja. Szerszy kadr, droga prowadząca od samochodu w głąb kadru a potem w góry. Super zdjęcie by było jeśli by się tak dało. Proponuję wrócić w okolicę i zrobić więcej zdjęć zanim śniegi stopnieją![]()
Wbrew pozorom odwracają ale to z powodu "plamy" chmury. Jakoś mi tam od razu wzrok powędrował. Jakby tam zamiast chmur błękitne niebo było...mhmmm... Tak czy siak mnie się zdjęcia podobają szczególnie nr.2
Jeśli coś mi przeszkadza w prezentacji audiczki to, że połowa fury na poboczu stoi. Trzeba było trójkąt postawić z tyłu i niech wyprzedzają![]()
1 i 2 są ładne i przemyślane. Lokalizacja dobra. Czerwony się ladnie prezentuje i kontrastuje z górami w tle. Podobają mi się mimo, że nie przepadam za zdjęciami samochodów.
3, widać staranie o kadr bo samochód jest niesymetrycznie ale moim zdaniem zdjęcie wogóle nie pasuje do serii i jest całkowicie bez wyrazu, bez urazy![]()
Po pierwszych dwóch przeżyłem wielki zawód
Na pierwszych dwóch mamy tą niesymetrycznosc, która często jest mile widziana ale jest też ładne miękkie tło przyjemne dla oka. A w tej trójce to nic tam ciekawego nie ma.
Czwórką trochę nadrobiles, ładne kolory nieba, ładna sylwetka auta.
Moje ulubione to jedynka. Potem 2ka. Potem po pewnej przerwie 4ka a daleko daleko na końcu trójka.
śniegu praktycznie już tam nie ma, został tylko na szczytach
właśnie z zostawieniem samochodu na drodze tam jest problem(wiedziałem, że w końcu ktoś przyczepi się do pobocza;P), jest tam strasznie ciasno, a nie chciałem robić zdjęć na szybko.
Druga sprawa, sesja trwała dużo dłużej i pewnie mógłbym zaprezentować więcej kadrów, ale jak wróciłem do domu to się okazało, że na połowie mam otwartą szybęwięc mi nie pasowało to.
I ostatnia już rzecz, to tak na prawdę pierwsza moja sesja z takim modelem, więc dlatego postanowiłem Wam to pokazać, coby na przyszłość wiedzieć czego się ustrzec.
Dzięki wszystkim za uwagi i opinie.
Pozdrawiam
Janusz
ps.
co do zdjęcia nr. 3, to również nie do końca byłem przekonany, jednak nie chciałem tutaj wrzucać serii, bez zdjęcia samochodu z przodu, a to wyglądało najkorzystniej,
Skontaktuj się z nami