Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie d200 - dwa pytanka

Jestem nowym posiadaczem d200 z USA . Nie wiem jak się włącza widok histogramu zdjęcia. Z tego co wyczytałem w angielskiej instrukcji to info o zdjęciu wyświetla się wybierakiem (w dół lub w górę). U mnie tym sposobem da się wyświetlić tylko mały pasek w dolnej części zdjęcia z informacją o nr zdjęcia, programie itp. Czy jest polskie menu do d200?
    D200, D70, Nk18-70, Nk 50 f 1.8, Nk 70-200 VR, Nk 17-55 f 2,8, SB800

Domyślnie

nie ma polskiego menu
    naciskając kolejne razy wybierak zmieniasz wyświetlane na zdjęciu informacje
    histogram możesz wyświelić RGB lub każdy kanał osobno
    tak jak piszesz powyżej działa wyświetlanie, jeśli w aparacie nie ma karty
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

to sie ustawia w menu. Nie trzeba sie przedzierac przez wszystkie zakładki, mozna sobie wybrać co sie chce miec widoczne, a co nie.
    menu D200 - zakładka pierwsza od góry: odtwarzania zdjęć playback mode - pozycja - display mode - zaznaczasz ptaszkiem co chcesz miec widoczne i zatwierdzasz done.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

dzięki Jacek_Z śmiga jak ta lala. Po pierwszych zdjęciach jestem bardzo zadowolony z tego aparatu - i na razie nie widzę szumów.
    D200, D70, Nk18-70, Nk 50 f 1.8, Nk 70-200 VR, Nk 17-55 f 2,8, SB800

Uprawnienia umieszczania postów