Pozwolę się podpiąć do tematu bo pytanie dość zbliżone i nie ma sensu tworzyć nowego.
Posiadam aktualnie: SB-700, Metz 52 AF-1, yn622-tx, 2x yn-622 wersja I
Fotografuję na dwa body. Chciałbym doświetlić sale weselną w kontrze. W tym celu myślałem o dokupieniu 2-3 lamp manualnych, np. yn-560 III.
Pytanie czy jestem w stanie spiąć wszystko tak, że..
Jedno i drugie body to zestaw: body + wyzwalacz + lampa TTL (sb700 lub metz)
Na sali będę mieć 3 lampy, które są przypisane do 3 grup, którym mogę zdalnie ustawić moc błysku, lub wyłączać pewne grupy.
Z tego co wiem moim 622-tx nie ustawię zdalnie mocy błysku tych lamp manualnych, nawet podpiętych do 622. Racja?
Moc błysku w 560 III ustawię z pomocą 560-tx, ALE pytanie czy mogę go mieć np w kieszeni i ustawiać moc błysku, a wyzwalać np 622 umieszczonym pomiędzy lampą a body? Ogólnie nie chcę 560-tx na body bo zablokuję sobie stopkę i nie umieszczę już na nim lampy z TTLem.
Co musiałbym dokupić do posiadanego już sprzętu, żeby to spiąć tak jakbym chciał? Nie chciałbym kupić czegoś co później nie zadziała razem. Bo wstępnie myślałem, że jak zepnę 560III + 622N I to mi to zadziała z tym zestawem co już mam, ale okazuje się że chyba mógłbym tylko wyzwolić lampę bez możliwości ustawienia jej mocy.
Nigdzie nie piszą, że może, wiec chyba nie ale wolę się upewnić: yn622 w wersji I, nie wyzwala rf 602/603?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami