Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zrobiłem już troche reporterki. Mam sigme 17-50 2.8, powiem szczerze, brakuje mi jeszcze tych 20mm do 70, a wiem że jest sigma 17-70 2.8. Jest w takiej cenie jak ta którą mam, kiedy ją brałem of course, około 2k. Troche milimetrów przyda ci się, dystans sprawi, że ludzie nie będą ci się uśmiechali do szkła, bo to, jak dla mnie, w większości przypadków, nie najlepszy pomysł. Pozatym zachowują się naturalniej. Hej
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

No tak tylko ta sigma jest troch ciemniejsza 17-70/2,8-4,5
    Nie spotkałem się z taką sigmą z 2,8

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Jarek jest na bank, widziałem, dotykałem, gościu ją miał na jednym koncercie. Jest gruba, ciężka i pożądna, średnica chyba 72, mega. Chociaż jak tera bym brał szkło z tej kategorii, to wziął bym Nikora i nie zważał na światło 2.8 - 3.5 czy jakie tam jest (4.5?). Dlaczego? Szybki, nieomylny AF. A taka przesłona jak 2.8, to w reportarzu chyba nie jest konieczna, a bynajmniej da się to obejść. Do tego na dwa osiem troche mydli. Pozatym sigma (ta moja) robi troche blików przy wiesz, oświetleniu na koncertach i tym podobnych. Syłyszałem że nikor robi tego mniej, ale nie sprawdzałem. Nie powiem jednak, że nie lubie mojej S, ale targał bym nikora. A jeszcze dodam, że jak teraz brał bym nową szkalarnie, to wzioł bym jeden obiektyw. Wspomnianego N z zakresem rzędu 18-200 i basta, bo zmienianie szkieł mnie osłabia.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radosso Zobacz posta
    Jarek jest na bank, widziałem, dotykałem, gościu ją miał na jednym koncercie. Jest gruba, ciężka i pożądna, średnica chyba 72, mega.
    Nie ma, na bank.A tak na marginesie - banki wcale nie są takie solidne, zeby stawiać je jako wzór czegokolwiek.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów