I tak kolega Crusader się nie dowie, który polecacie. Przepychanki słowne są rozbrajające.
Szukaj
I tak kolega Crusader się nie dowie, który polecacie. Przepychanki słowne są rozbrajające.
Widzisz Lukasio, jesteś młody stażem, więc pozwolę sobie wytłumaczyć Ci sprawę. Otóż mylisz pojęcia, bierzesz za przepychanki coś, co z mojego punktu widzenia jest prostowaniem głupot.
Jak pobędziesz trochę na forum, zobaczysz z czego sławny jest Gonzo, nie od parady ma nabite tyle postów - po prostu gość wypowiada się w każdym możliwym miejscu, a co powie, to palnie jakąś głupotę. A tu jest forum, to, że dzisiaj dyskutujemy sobie o czymś nie świadczy, że jutro ten wątek zniknie. Za miesiąc, kwartał czy rok zajrzy tu ktoś, przeczyta coś i uwierzy - dlatego od dawna mówię, że jak się nei będzie prostować głupot, to niedługo forum nie będzie skarbnicą wiedzy jak to ludzie mawiaja, tylko zbiorem mitów, plotek i urban legends.
Rozumiesz już Lukasio, czemu ważne jest, żeby prostować głupoty, na jakie się człowiek natknie? Proste - żeby taka głupota nie zaczęła żyć włąsnym życiem, nie nabrała rozpędu i żeby za dużo ludzi w nią nie uwierzyło - bo wtedy będzie nie do zatrzymania. Jak chwilkę pomyślisz bezstronnie przyznasz rację takiemu rozumowaniu.
I tyle.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
To ja proszę o wykład krótki zwięzły i jasny o kątach widzenia i ogniskowych oraz różnic między nimi a także dlaczego w fotografii operuje się głównie ogniskową a rzadko kątem widzenia i to wszystko poproszę zgrabnie napisać bez znaków przystankowych jako i ja wam teraz piszę![]()
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Do Pika, to już było wałkowane tysiące razy na róże sposoby. Wystarczy poszukać ... A dyskusja ciekawa. Pozdrawiam.
powiem szczerze- bo ja zaczalem ten temat-
jestem amatorem i szukam rozwiazan ktore dadza rade w moich oczekiwaniach
2Pompony przekonales mnie tzn
wiem z czym wiaze sie uzytkownanie Fisheye a prostowanie zdjec byloby tylko gdybym tego chcial
N5100, N18-105, T70-300.
Racja, złe trzeba wyplewić, dobre zostawić ale podtrzymuję, że autor wątku już po trzecim wpisie stracił szansę otrzymania rady, opinii. I nieważne czy to bzdury plecie GonzoG czy ktokolwiek inny. Sens jest taki, że nie potrafimy słuchać innych i odpowiadać im konkretnie.
Pytanie - używana Tokina 11-16 2.8 DXII czy nowy Samyang 10 2.8? Oba w granicach 1500zł. Aktualnie szukam szkła na wesele (prywatne zdjęcia a nie zarobkowe), nie wiem które szkło będzie się lepiej spisywać pod względem praktycznym na D5100 z SB-700. Oczywiście w dalszych planach zdjęcia nocne, krajobraz. Czy prawdą jest, że filtrem uv można zniwelować bliki? Plusy i minusy obu szkieł są mi znane.
Skontaktuj się z nami