Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 139

Wątek: D800 vs D810

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A możesz rozwinąć, bo wydawało mi się że jest odwrotnie? (edit: sprawdziłem i domyślam się, że chodzi o kąty widzenia przy ustawieniu ekraniku w dół)
    Odwróćmy sytuacje. Ty napisz jakie ustawienia ekranu w K1 są takie fajne, że dają coś więcej. Co dają? A ja sobie wtedy popolemizuję z tym co napiszesz.
    Ja napisałem do czego sie nada odwrócenie ekranu, niemożliwe do uzyskania w K1. Nie wyczerpało to oczywiście zagadnienia.
    Co do smartfonu w roli ekranika. Dałem emotkę - napisałem to pół żartem pół serio.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co do smartfonu w roli ekranika. Dałem emotkę - napisałem to pół żartem pół serio.
    Połączenie bezprzewodowe smartfona powoduje za duże opóźniania w wyswietlaniu. Nie da sie tak pracowac.
    Tylko przez chwilke uzywalem takiego rozwiazania z GoPro i przeszedlem na HDMI + ekran podgladowy + klatka.
    Komfort pracy nieporownywalnie wiekszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Połączenie bezprzewodowe smartfona powoduje za duże opóźniania w wyswietlaniu. Nie da sie tak pracowac.
    To kwestia (aktualnie) używanej technologii. To nie znaczy, że za chwile sie nie da. Najnowsze LTE daje możliwośc przesyłu 4K w czasie rzeczywistym (na razie jeszcze nasi operatorzy tego nie oferują, ale lada dzień będa - przetargi rozstrzygniete). Mozna wykupic usługę "swojej" transmisji on-line. I ogłądać samemu albo udostepnić tym co znaja hasło, albo i pokazywac on-line całemu światu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Odwróćmy sytuacje. Ty napisz jakie ustawienia ekranu w K1 są takie fajne, że dają coś więcej. Co dają? A ja sobie wtedy popolemizuję z tym co napiszesz...
    To, że coś nie jest lepsze nie oznacza, że z automatu jest gorsze a tak napisałeś a przynajmniej ja to tak odebrałem. Oczywiście do sprawdzenia jest czy typ mocowania zastosowany w K-1 jest tak wytrzymały jak to opisują (w przeciwieństwie to tego co niektórzy tu na forum piszą o D750, taśmie i samootwierającym się ekraniku). Ja poza bajeranckim wyglądem nie widzę jakichś większych zalet takiego rozwiązania choć może się okazać, że coś się znajdzie na plus względem D750 przy np: mocowaniu z boku samochodu lub np przy lekkim odchyleniu ekranu na bok w celu zredukowania odblasków od błyszczącej powierzchni ekranu.

Domyślnie

Czytając wasze narzekania na pracę D800, wydaje mi się, że faktycznie mieliście jakieś felerne puszki. Ja robiłem miesiąc temu zdjęcia wyborcze koledze zestawem D800 + 70-200 VRII, wszystko miałem ostro i trafione w punkt na czasach 1/30-1/50 s (ogniskowe od 80 do 170 mm, f/2.8, zdjęcia zostały wydrukowane). Aha, zdjęcia były robione z ręki, żadnego statywu ani mirror lock-up.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 18-04-2016 o 12:37

Domyślnie

Czyli przejscie z D800 na D810 to nie jest #dobrazmiana ?

Domyślnie

Jest. 1 fps więcej, o 1/2 EV dłuższe czasy z ręki. I ISO 64. Mówią, że lepszy tryb AF-C (nie wiem nie używam).
    Dla części ludzi różnice te są mało istotne. A różnica w cenie okrutna.
    Dla mnie - 4 czy 5 fps nieistotne. To wiele za mało bym robił serie. Czasy z ręki są bardzo ważne i tu 1/2 EV waży (dla mnie jedyne istotne dla wymiany na D810). AF-C nieistotne dla mnie, ISO 64 - mało ważne.
    Czekam na model z nowym AF (tym z D5). Obawiam się, ze zarazem dostanę 50 Mpx w pakiecie. I z 5 fps
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 18-04-2016 o 13:09

Domyślnie

Dla tych co nie trafili z D800 (szczególnie tyczy się to wczesnych egzemplarzy), to była to dobra zmiana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Dla tych co nie trafili z D800 (szczególnie tyczy się to wczesnych egzemplarzy), to była to dobra zmiana.
    Ale niektórzy użytkownicy D800 jednak dają radę?
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Jako były użytkownik D800 muszę napisać że to bardzo dobra puszka. Nawet krótsze czasy nie stanowiły dużego problemu. Można się było przyzwyczaić.
    Jedyny mankament to rozjeżdżający się AF. Na szczęście dotyczy to tylko niektórych egzemplarzy

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni