Mało ich na naszym allegro są praktycznie same złomki. Ale warto pomyśleć o ebayu - dużo, dużo jest tego i w bardzo dobrych stanach, za dobrą $$![]()
Szukaj
Mało ich na naszym allegro są praktycznie same złomki. Ale warto pomyśleć o ebayu - dużo, dużo jest tego i w bardzo dobrych stanach, za dobrą $$![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 02-04-2016 o 12:13
Tu masz trzy sztuki do wyboru: http://www.interfoto.eu/?page=subpro...cat=6924&id=21
Możesz oddać swój aparat w rozliczeniu. Dostaniesz gwarancję sklepu na używany sprzęt. Ogólnie polecam ten sklep. Dużo z nimi handlowałem na zasadzie wymiany używanego sprzętu na inny, który sobie wymyśliłem. U nich nabyłem swoją "osiemsetkę" nową w tzw. dołku cenowym. Było to wkrótce przed ukazaniem się D 810. Moja "osiemsetka" jest OK, farba nie złazi, AF też bez problemu. Ale moja ma dopiero 6 tys. przebiegu. Mam nadzieję, że końcowa seria produkcyjna jest pozbawiona wcześniejszych wad.
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-04-2016 o 23:29
Panerai vel Eliot Capone
Z całą pewnością nie o tym samym H.J. piszemyTen o którym ja piszą za całą pewnością nie wszedł w d750 tylko w d4
I myśli o dokupieniu z powrotem D800 którego używał przed d4
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
dzięki wszystkim za wpisy
od dzisiaj jestem szczęśliwym tatą Nikosia D800
jaram się jak kalifornijskie lasy!
Widziałem na FB. Z takim brzydkim obiektywem.starym, ze srebrnym pierścieniem
![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
o zrobiszcały hajs poszedł na body
teraz muszę znaleźć coś szerokiego, albo standard zooma...
myślę na tym 24-105 f/4.0 ale muszę poczytać jak on wypada ogólnie
Ja nie załuję , miałem D800 dwa lata, i duzo poruszonych zdjeć szczególnie z tele, nawet ze statywu i z podniesionym lustrem. Dopiero za rada Pawła Pawlaka przy jednosekundowej zwłoce po wcisnieciu migawki otrzymywałem ostre zdjecia, i przy w miare krótszych ale wcale nie rewelacyjnych czasach. Aparat zaliczył serwis, rzekomo wszystko było ok. sprzedałem jeszcze na gwarancji . Nowy własciciel nie narzeka, fotografuje architekture i duzo robi ze statywu.
Po przesiadce na D810, wiele uległo zmianie, obrazek bardziej kontarstowy, ostrzejszy, kolory troche bardziej przygaszone , wiec zmieniłem na zywe z drobna korektą i jest bdb . Lustro nareszcie nie wali jak klapa od srocza. Na Nikonie 70-200mmF4,ISO 100, ogniskowa 200mm z właczonym VR-em czasy z reki 1/20 sek - ostre zdjecia. Diametralna róznica, nie wiem moze miałem nieudany model, ale będąc w Toskanii, stojac obok kolegi rowniez z D800 te same statywy Manfrotto, tele 70-200mm ztym ze ON F2.8 ja F4 robilismy z podniesionymi lustrami, piloty radiowe, i oboje po 30% nieostrych zdjec. Takich porównań było sporo z kilkoma innymi uzytkownikami. Z szerokim szkłem ze statywu nie było problemu, ale z reki niejednokrotnie tak, trzeba było sie wbijac na wyzsze ISO dla krótszych czasów.
Obecnie wrociła przyjemność fotografowania, mozna robic ostre zdjecia z reki na bardzo krotkich czasach, lustereczko pracuje cichutko. W miedzy czasie krótko miałem D750 bardzo fajny przyjazny aparat , swietny AF, jednak po wydrukowaniu pierwszej wystawy z D750 w rozmiarze 75x50 cm , stwierdziłem ze brakuje mi tych 12 mega. Obrazek ładny ale brakowało mu tej szlachetnosci , mikoro detalu , plastyki z D800. Dlatego udało mi sie go zamienic za dopłatą na D810 z kims kto sie przeliczył z matrycami, po prostu do tego co robił nie potrzebne były mu duze pliki.
Ja fotografuje krajobraz, mnie duza dawka detalu jest potrzebana 90% zdjec z Nikona 14-24mm stąd takie moje zapotrzebowanie, ale najbardziej sie cieszę z braku poruszen, a mam łapę stabilną jednak z D800 nie dawłem rady. Pozdrawiam
I jeszcze jedna sprawa , szybszy procesor objawia sie miedzy innymi tym , ze nie musze juz czekac uzywajac tych samych kart ( mam na mysli szybkość ) na wyswietlenie zdjecia tuz po jego zrobieniu , szczególnie tych na długich czasach gdzie jest bardzo duzo detalu. Na D 800 czekałem trochę zanim się pojawił obrazek na wyswietalczu
A jak kiedyś pisałem, że nieostre zdjęcia z D7000/D7100 są wynikiem złego zaprojektowania, to sam Paweł sugerował, że raczej nie potrafię robić zdjęć na gęstych matrycach.
Ten sam efekt widziałem na zdjęciach z D800, ale akurat tej puszki nie miałem w rękach i wyciągałem wnioski po opiniach innych.
No ale nawet Paweł jak nie ma puszki, to wydaje wyroki po jednym RAW-ie![]()
Dlatego ja się chwilowo nakręciłem na D800 ze względu na cene - ale ja głównie robię reporterkę teraz, i raczej wolałbym dozbierać do drugiego D750![]()
Skontaktuj się z nami