Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: smarowidło

Domyślnie smarowidło

Hej
    Stosuje ktoś jakieś smarowidło pod nos udrażniające drogi oddechowe? Jest coś takiego? Jak dostaję kataru to mi to osiada głęboko, że wykichać tego nie idzie. Otriviny, oxaliny, afriny i inne powodują u mnie już krwotoki (kiedyś pomagały i wybawiały w wielu sytuacjach).
    Fervex zatoki daje rade i też jest dość dobry gdyby nie to, że trzeba wrzątkiem zalewać. Chodzi mi o coś podręcznego co by buzią nie oddychać.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Tabaka
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Używam, za słaba aby się przebić.
    Tabakę używam owszem przy lekkim "zabiciu" nosa.

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Domyślnie

woda morska nie pomaga, doraźnie taka w sprayu, w domu polecam kupić inhalator i wodę morską i robić inhalacje.

Domyślnie

W domu to mam ww fervex. Gorzej właśnie z sytuacją jak jestem poza domem ponad 6h. Coś podręcznego się przyda.

@
    cezary-k
    Dzięki! Sprawdzę.
    Jednak wcześniej się z tym bd musiał do lekarza udać czy uczulenia na te zioła nie mam bo już raz w szpitalu wylądowałem jak jakieś leki ziołowe wziąłem

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Domyślnie

sudafed weź na obkurczenie śluzówek, np w tabletkach.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Jednak wcześniej się z tym bd musiał do lekarza udać czy uczulenia na te zioła nie mam bo już raz w szpitalu wylądowałem jak jakieś leki ziołowe wziąłem
    "Leki ziołowe"... Tak to bywa z dopalaczami :P

A tak serio - skoro jest to tak uciążliwe, że musisz brać regularnie leki ( tak to zrozumiałem ), to ja bym przede wszystkim porozmawiał z poważnym lekarzem. Nagminne używanie paracetamolu ( fevrex i innych tego typu środków ) nie jest obojętne dla zdrowia.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    "Leki ziołowe"... Tak to bywa z dopalaczami :P

No i się wydało

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A tak serio - skoro jest to tak uciążliwe, że musisz brać regularnie leki ( tak to zrozumiałem ), to ja bym przede wszystkim porozmawiał z poważnym lekarzem. Nagminne używanie paracetamolu ( fevrex i innych tego typu środków ) nie jest obojętne dla zdrowia.
    Tzn regularnie nie muszę, tylko jak oddychać nie mogę normalnie.
    Co do nagminnego używania leków to niestety sam się przekonałem po fakcie. W UK (w PL żaden nic nie wspomniał a nawet twierdzili, że to nie jest szkodliwe) aptekarz na samym początku powiedział, że oxaliny, otriviny itp nie są dobre dla zdrowia. Wyjaśnił jak się to powinno stosować ale niestety dla mnie to było za późno ponieważ straciłem węch (po wizycie u dermatologa i kilku dawkach leku się poprawiło).

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Moja żona stosuje u siebie i dziecka takie o cudo na czyszczenie zatok, efekt natychmiastowy, podobno bardzo skuteczne, osobiście się nie odważyłem

jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów