Szukaj
Masz problemy z kolorem, często to wina monitora, albo po prostu niewyrobionego oka, w każdym razie łatwo to naprawić
Po pierwsze, zerknij na nogi modelki - trupia siność, po drugie w ogóle na wszystkich zdjęciach skóra jest zaniebieszczona. Popraw i wrzuć zdjęcia jeszcze raz (jak nie możesz podmienić w hostingu, to wklej w nowym poście, a ja Ci je podmienię w pierwszym).
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
nogi postarałem się lekko poprawić - jeszcze będę musiał w wolnej chwilo popracować. Co do koloru skóry to u mnie wydaje się normalna bez niebieskiego zabarwienia. Zobaczę jeszcze na kilku innych monitorach.
Moim zdaniem balans bieli tutaj leży. Poprawienie tego parametru znacznie poprawi efekt.
pozdrawiam
Tomek
pokombinowałem trochę przy następnym zdjęciu. Sam nie wiem czy lepiej czy gorzej. Na pewno inaczej
6.
Jak na "makijażowe zabawy" w beauty to wysycenie koloru masz żadne. Blade to ... Gdybyś to wykadrował do portretu to może by się szło zorientować co zrobiono na ustach. A teraz to wygląda jak zła kompresja jpg![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-04-2016 o 12:51
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Specem od fotografowania ludzi nie jestem, zatem mój komentarz to raczej trzeba potraktować bardziej jako końcowy odbiorca.
Kolor sukienki trochę taki mało żywy i mało wyraźny.
Usta, na początku myślałem że mam jakieś plamy na monitorze (bez urazy!), ale się przesuwaly razem ze zdjęciem, po zoomie zobaczyłem że to taki kratkowany makijaż.
Może na większym zbliżeniu lepiej by to wyglądało bo ma to potencjał na ciekawy detal/dodatek.
Ze wszystkich podoba mi się numer 5, możliwe, że ze względu na dodany zielony, który bardzo ożywia całość. I pewnie też ze względu na zbliżenie, lepsze wypełnienie kadru.
Wybrałem to zdjęcie jako pierwsze z tej serii z ustami bo podobało mi się w całości. Ust rzeczywiście dobrze nie widać przy takim kadrze. A z wyczuciem koloru walczę od jakiegoś czasu. Może następnym razem się poprawię![]()
Coś ten kolor skóry leży... przynajmniej na moim ekranie ale inne zdjęcia były ok.
D750 N24-120 f/4, S35 f/1.4, S50 f/1.4, N50 f/1.8D, N85 f/1.8D, N70-300 f/4.5-5.6
Skontaktuj się z nami