Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Strzyżemy ale nie owce

Od kilku lat nie odwiedziłem fryzjera. Sam postanowiłem strzyc swoją łepetynę. Miałem jakiś podstawowy model maszynki do strzyżenia który oferował 3mm albo 0 co równało się z glacą ogoloną na tip top. Dziś po tym jak padła moja maszynka postanowiłem coś kupić lepszego. A przede wszystkim z regulacją długości strzyżenia włosów oraz np z obrotową głowicą. Tylko nie mam pojęcia czy to dobry sprzęt. Może ktoś używa porządnej maszynki z pełną regulacją od zera do 1 cm i poradzi.
    PS Model który mi się spodobał to http://www.philips.pl/c-p/QC5580_15/...losow/przeglad

Domyślnie

Poszukaj produktów marki WAHL

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Chyba nie ma płynnej regulacji strzyżenia tylko poprzez nakładki czyli 0 goła glaca i długie włosy 3 mm

Domyślnie

Są różne modele, z różnymi nakładkami. Zapewniam, że to profesjonalny sprzęt

Domyślnie

Philipsa nie kupie już nigdy. Wszystko co miałem tej marki się rozkraczyło Może mam pecha do produktów tej marki, albo zwyczajnie są kiepskiej jakości.
    Podobnie było z maszynką do strzyżenia. Pomijając jakość tworzywa grzebyków, którym pękały ząbki, kończąc na badziewnym akumulatorze, który ładował się wieki, a starczał na chwilę. (http://www.philips.pl/c-p/QC5055_00/...zyzenia-wlosow)
    Od 1,5 roku mam remingtona. Działa bez problemów, ładuję go sporadycznie, szybciej się ładuje, dłużej trzyma i zdecydowanie lepiej strzyże od philipsa, który zostawiał dłuższe kłaki. No i był tańszy.
    nic...

Domyślnie

Z Philips'em mam podobne doświadczenie co pil74. Model inny, objawy identyczne .
    Nie ma się czym chwalić

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Rozumiem tylko że ja szukam płynnej regulacji i to mnie najbardziej interesuje. Jak do tej pory to albo zero albo trzy mm

Domyślnie

Mój remington ma skokowo 1-3-5-7-9-11-13mm i chyba jest jakiś grzebyk na 0,5mm
    nic...

Domyślnie

manfred, byłem w życiu u wielu i znam kilku naprawdę dobrych fryzjerów. U żadnego z nich nie widziałem maszynki z płynną regulacją. Tylko nakładki, głównie firmy Moser. Swego czasu nawet szukałem, gdyż też chciałem dla siebie coś porządnego, na all do kupienia za ok 200-300zł. Osobiście jednak kupiłem w tkmaxx wspomnianego Wahl za śmiszne pieniądze bo i tak rzadko korzystam.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Remington specjalizuje się w urządzeniach do włosów, ale regulacja tylko poprzez nakładki (a przynajmniej innej nie widziałem). Philips ma płynną regulację (za wyjątkiem strzyżenia na 0,5mm - wtedy trzeba zdjąć końcówkę). Osobiście golę głowę tym: https://www.google.pl/search?q=merku...-8BrgQ_AUIBigB

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni