Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Strzyżemy ale nie owce

Od kilku lat nie odwiedziłem fryzjera. Sam postanowiłem strzyc swoją łepetynę. Miałem jakiś podstawowy model maszynki do strzyżenia który oferował 3mm albo 0 co równało się z glacą ogoloną na tip top. Dziś po tym jak padła moja maszynka postanowiłem coś kupić lepszego. A przede wszystkim z regulacją długości strzyżenia włosów oraz np z obrotową głowicą. Tylko nie mam pojęcia czy to dobry sprzęt. Może ktoś używa porządnej maszynki z pełną regulacją od zera do 1 cm i poradzi.
    PS Model który mi się spodobał to http://www.philips.pl/c-p/QC5580_15/...losow/przeglad

Domyślnie

Poszukaj produktów marki WAHL

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Chyba nie ma płynnej regulacji strzyżenia tylko poprzez nakładki czyli 0 goła glaca i długie włosy 3 mm

Domyślnie

Są różne modele, z różnymi nakładkami. Zapewniam, że to profesjonalny sprzęt

Domyślnie

Philipsa nie kupie już nigdy. Wszystko co miałem tej marki się rozkraczyło Może mam pecha do produktów tej marki, albo zwyczajnie są kiepskiej jakości.
    Podobnie było z maszynką do strzyżenia. Pomijając jakość tworzywa grzebyków, którym pękały ząbki, kończąc na badziewnym akumulatorze, który ładował się wieki, a starczał na chwilę. (http://www.philips.pl/c-p/QC5055_00/...zyzenia-wlosow)
    Od 1,5 roku mam remingtona. Działa bez problemów, ładuję go sporadycznie, szybciej się ładuje, dłużej trzyma i zdecydowanie lepiej strzyże od philipsa, który zostawiał dłuższe kłaki. No i był tańszy.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Philipsa nie kupie już nigdy. Wszystko co miałem tej marki się rozkraczyło

/ciach/

Od 1,5 roku mam remingtona. Działa bez problemów
    Jeszcze jeden głos za powyższym.
    Przez ostatnie ~7 lat miałem najpierw Remingtona, potem Philipsa, teraz znów wróciłem do Remingtona.
    Pierwsza maszynka do samego końca była sprawna, ale miała już zbyt tępe ostrza.
    Philips to była porażka od samego początku - nie dość, że "skubała", to ze względu na jakość wykonania i niższą masę - mocno przenosiła drgania na obudowę, co ponoć powodowało odrętwienie dłoni (opinia żony). Wywaliłem do śmieci bez żalu po roku z małym haczykiem.
    Remingtony nie mają żadnych dodatkowych funkcji, są zbudowane i ważą tyle co radziecki czołg, ale działają bezawaryjnie i po prostu robią robotę.
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Ze swojej strony mogę również polecić produkty Babyliss, od ponad 3 lat (raz na tydzień na łyso) używam babyliss 769 - poza kiepskim sposobem mocowania nakładek - problemów brak.

Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Z Philips'em mam podobne doświadczenie co pil74. Model inny, objawy identyczne .
    Nie ma się czym chwalić

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Rozumiem tylko że ja szukam płynnej regulacji i to mnie najbardziej interesuje. Jak do tej pory to albo zero albo trzy mm

Domyślnie

Mój remington ma skokowo 1-3-5-7-9-11-13mm i chyba jest jakiś grzebyk na 0,5mm
    nic...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni