Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Bergeńskie widoki

Witam,

Przedstawiam kilka norweskich bergeńskich widoków.

Jest to można powiedzieć taki tutejszy klasyk bo zawsze w tym punkcie pełno turystów.
    Tylko, że większość przychodzi w dzień...

1.
    W oczekiwaniu na wieczór

2.

3. Kilkanaście minut później

4. Zimne zbliżenie

miroko

Domyślnie

Dla mnie wygrywa zdjęcie nr 2, światła miasta najatrakcyjniej wyglądają w jej przypadku.

Domyślnie

dzięki wszystkim za komentarze!

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Dla mnie wygrywa zdjęcie nr 2, światła miasta najatrakcyjniej wyglądają w jej przypadku.
    Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Fakt, dwójeczka bardzo sympatyczna ......
    jak to zwykle ze złotą godziną, cieszę się, że się podoba

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    O! Nie padało
    o, widzę, że ktoś zna tutejsze klimaty
    Dodam więcej: był śnieg. A to już dwie anomalie w anomalii

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Czwórka za to - przegięta.
    Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    europejski klasyk. ladnie (chyba) wykonany. "chyba" bo w pracy ogladam. ja tez mam wrazenie, ze 4. troche za mocno. congrats!
    z tą czwórką to wyszło tak:
    zrobione było w AutoWB. Wyszło właśnie tak jak widać (można powiedzieć, że autoWB wyjątkowo sie nie spisał).
    Oczywiście mogłem w post z powodzeniem poprawić bo robiłem w RAW ale stwierdziłem, że zaryzykuje i zostawię.
    okazuje sie jednak, że może trochę przegięte jak to określiliście

Widzę, że dwójka najbardziej sie podoba, choc może za mało blasku...

Domyślnie

O! Nie padało
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Fakt, dwójeczka bardzo sympatyczna ......
    Czwórka za to - przegięta.

Domyślnie

europejski klasyk. ladnie (chyba) wykonany. "chyba" bo w pracy ogladam. ja tez mam wrazenie, ze 4. troche za mocno. congrats!
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Wracam do tych zdjęć po raz któryś...

Owszem, jakbym miał przyznać punktację i jakoś je poszeregować pewnie też wybrałbym drugie jako najwyżej punktowane, ale dostrzegam potencjał pozostałych. Dwójka jest - by tak rzec - po szkolnemu najbardziej porządna.

Ale oglądając cały set już któryś raz, coraz bardziej zbliżam się do zdania, ze jednak czwórka jest najciekawsza, choć to wcale nie znaczy, że najlepiej zrobiona - na przykład kolorystycznie ta granatowa poświata jest jednak zbyt radioaktywna, jak na mój gust. O WB akurat bym się ni kłócił, patrząc na oświetlenie ulic i placów to jest wydaje się bardzo dobrze dobrana. Za to przedstawiony widok najbardziej mi odpowiada, łądnie pokazuje miasto, nieczęsto widzi się takie ujęcia.

Gdyby zdjąć trochę tego zbyt natarczywego nasycenia granatu, to zdjęćie byłoby moim kandydatem na number 1 w tym zestawieniu jak sądzę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

dzięki za odwiedziny...

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Wracam do tych zdjęć po raz któryś...
    czyli miałeś mieszne odczucia

Owszem, jakbym miał przyznać punktację i jakoś je poszeregować pewnie też wybrałbym drugie jako najwyżej punktowane, ale dostrzegam potencjał pozostałych. Dwójka jest - by tak rzec - po szkolnemu najbardziej porządna.
    się posłuchałem jak mówili 'złota godzina, rób w złotą godzinę, zaraz po zachodzie jak jeszcze nie jest za ciemno'
    kiedyś strzelałem jak się całkowicie ciemno robiło, i nie wiedziałem co tracę...

teraz dopiero też zauważyłem, że ten biały w prawym dolnym rogu na dwójce wcale nie wygląda na taki biały jak sie porówna z trójką...

Ale oglądając cały set już któryś raz, coraz bardziej zbliżam się do zdania, ze jednak czwórka jest najciekawsza, choć to wcale nie znaczy, że najlepiej zrobiona - na przykład kolorystycznie ta granatowa poświata jest jednak zbyt radioaktywna, jak na mój gust.
    hmm, a jednak przegięte z tym niebieskim trochę...
    na obronę tylko powiem, że możliwe że podświadomie zostawiłem tak bo co roku w Bergen organizują taką wystawę, na ktorą wszyscy mogą przynieść upieczone coś: np budynek, samochód, statek, most. najczęściej są to budynki. I tworzy się z tego takie wielkie piernikowe miasto, które zalane jest właśnie takimi radioaktywnymi kolorami. Niebieski, pomarańczowy....
    zresztą, co będę tłmaczył, wujek google:
    'pepperkake bergen'
    to będzie wiadomo o co chodzi

O WB akurat bym się ni kłócił, patrząc na oświetlenie ulic i placów to jest wydaje się bardzo dobrze dobrana. Za to przedstawiony widok najbardziej mi odpowiada, łądnie pokazuje miasto, nieczęsto widzi się takie ujęcia.

Gdyby zdjąć trochę tego zbyt natarczywego nasycenia granatu, to zdjęćie byłoby moim kandydatem na number 1 w tym zestawieniu jak sądzę.
    ostatnio podobają mi się ujęcia gdzie praktycznie cały kadr zalany jest np. dachami, czy budynkami robiąc wrażenie lekkiego bałaganu (bez nieba). I to też chciałem pokazać. Cieszę się, że się spodobał ten właśnie kadr.

... i kończąc pierwszą kwestię: dzięki bardzo za komentarze