Szukaj
Dla mnie wygrywa zdjęcie nr 2, światła miasta najatrakcyjniej wyglądają w jej przypadku.
dzięki wszystkim za komentarze!
jak to zwykle ze złotą godziną, cieszę się, że się podoba
o, widzę, że ktoś zna tutejsze klimaty
Dodam więcej: był śnieg. A to już dwie anomalie w anomalii
z tą czwórką to wyszło tak:
zrobione było w AutoWB. Wyszło właśnie tak jak widać (można powiedzieć, że autoWB wyjątkowo sie nie spisał).
Oczywiście mogłem w post z powodzeniem poprawić bo robiłem w RAW ale stwierdziłem, że zaryzykuje i zostawię.
okazuje sie jednak, że może trochę przegięte jak to określiliście
Widzę, że dwójka najbardziej sie podoba, choc może za mało blasku...
O! Nie padało![]()
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Fakt, dwójeczka bardzo sympatyczna ......
Czwórka za to - przegięta.
europejski klasyk. ladnie (chyba) wykonany. "chyba" bo w pracy ogladam. ja tez mam wrazenie, ze 4. troche za mocno. congrats!
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Wracam do tych zdjęć po raz któryś...
Owszem, jakbym miał przyznać punktację i jakoś je poszeregować pewnie też wybrałbym drugie jako najwyżej punktowane, ale dostrzegam potencjał pozostałych. Dwójka jest - by tak rzec - po szkolnemu najbardziej porządna.
Ale oglądając cały set już któryś raz, coraz bardziej zbliżam się do zdania, ze jednak czwórka jest najciekawsza, choć to wcale nie znaczy, że najlepiej zrobiona - na przykład kolorystycznie ta granatowa poświata jest jednak zbyt radioaktywna, jak na mój gust. O WB akurat bym się ni kłócił, patrząc na oświetlenie ulic i placów to jest wydaje się bardzo dobrze dobrana. Za to przedstawiony widok najbardziej mi odpowiada, łądnie pokazuje miasto, nieczęsto widzi się takie ujęcia.
Gdyby zdjąć trochę tego zbyt natarczywego nasycenia granatu, to zdjęćie byłoby moim kandydatem na number 1 w tym zestawieniu jak sądzę.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
dzięki za odwiedziny...
czyli miałeś mieszne odczucia
się posłuchałem jak mówili 'złota godzina, rób w złotą godzinę, zaraz po zachodzie jak jeszcze nie jest za ciemno'
kiedyś strzelałem jak się całkowicie ciemno robiło, i nie wiedziałem co tracę...
teraz dopiero też zauważyłem, że ten biały w prawym dolnym rogu na dwójce wcale nie wygląda na taki biały jak sie porówna z trójką...
hmm, a jednak przegięte z tym niebieskim trochę...
na obronę tylko powiem, że możliwe że podświadomie zostawiłem tak bo co roku w Bergen organizują taką wystawę, na ktorą wszyscy mogą przynieść upieczone coś: np budynek, samochód, statek, most. najczęściej są to budynki. I tworzy się z tego takie wielkie piernikowe miasto, które zalane jest właśnie takimi radioaktywnymi kolorami. Niebieski, pomarańczowy....
zresztą, co będę tłmaczył, wujek google:
'pepperkake bergen'
to będzie wiadomo o co chodzi
ostatnio podobają mi się ujęcia gdzie praktycznie cały kadr zalany jest np. dachami, czy budynkami robiąc wrażenie lekkiego bałaganu (bez nieba). I to też chciałem pokazać. Cieszę się, że się spodobał ten właśnie kadr.
... i kończąc pierwszą kwestię: dzięki bardzo za komentarze
![]()
Skontaktuj się z nami