Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Niestety kolejna wizyta w serwisie, teraz obiektyw razem z korpusem, nie przyniosła żadnego efektu.
    Dowiedziałem się tylko, że nie powinienem oczekiwać zbyt wiele, po tak tanim obiektywie i że nie odbiega on od normy.

Jeżeli Nikon ma takie normy...
    pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

A ile masz juz ten obiektyw....1 tydzien czy 1 rok i czy tak bylo od poczatku ?
    Czy kupiles razem z aparatem czy osobno......nie wiem jak w Polsce ale ja sprawdzam sprzet do 30 dni a potem decyduje co z tym fantem zrobic.
    Jeszcze tak nie bylo ze jak mi cos nie pasuje i sklep nie chcial wymienic na nowy....lub oddac kase.
    Myslalem ze po wejsciu do UE juz tez te zachodnie standarty zostaly przyjete
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Zglos sprawe do jakiejs federacji konsumentow czy czegos takiego. Nie widze innego rozwiazania.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

moze powinnismy poprosic Nikon PL o przedstawienie przestrzeganych przez nich standardow
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user
    A ile masz juz ten obiektyw....1 tydzien czy 1 rok i czy tak bylo od poczatku ?
    Czy kupiles razem z aparatem czy osobno......nie wiem jak w Polsce ale ja sprawdzam sprzet do 30 dni a potem decyduje co z tym fantem zrobic.
    Jeszcze tak nie bylo ze jak mi cos nie pasuje i sklep nie chcial wymienic na nowy....lub oddac kase.
    Myslalem ze po wejsciu do UE juz tez te zachodnie standarty zostaly przyjete
    Obiektyw kupiłem razem z D70 na początku tego roku. Trudno mi powiedzieć, czy tak było od samego początku. Nie przyszło mi do głowy testować nowy sprzęt pod tym kątem. A na widoczkach, które przede wszystkim robiłem trudno jednoznacznie stwierdzić, czy jest dobrze czy nie. Szczególnie, że przymknięcie przysłony zmniejsza problem, ale go nie likwiduje.
    Trzeba było robić porterty, może zauważyłbym wcześniej

Cytat Zamieszczone przez Gamling
    Zglos sprawe do jakiejs federacji konsumentow czy czegos takiego. Nie widze innego rozwiazania.
    Na razie dałem obiektyw do przetestowania do niezależnego serwisu, zobaczę co mi powiedzą i wtedy zdecyduję co dalej.
    pozdrawiam

Domyślnie

Po wejściu do UE mamy zachodnie standardy .
    Pozdrawiam

Domyślnie

Właśnie otrzymałem informację z serwisu, do którego dałem obiektyw do sprawdzenia:

Test kolimatorowy poprawności ostrzenia obiektywu. Stwierdzono brak ostrości
    w prawej części obiektywu patrząc od czoła. Sprawdzenie poprawności
    wklejenia soczewki. Konieczna regulacja panewek ślizgaczy soczewki
    autofokusa.

Czyli jednak nie miałem przywidzeń.
    A o standardach Nikona wolę się nie wypowiadać...
    pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów