Więc z tego co się dowiedziałem od fahófców z google to:
- linki z google photos nie są stałymi linkami do zdjęcia. To są dynamicznie generowane linki, które się zmieniają co kilka godzin. Ten link będzie działać przez chwilę - potem się zmieni i nic pod nim nie będzie. Można zdjęcie udostępnić przez "udostępnij / pobierz link" i będzie to działać cały czas, ale.. nie jest to link bezpośrednio do obrazka, który można umieścić gdzieś na swojej stronie/blogu. To na temat pierwszej serii zdjęć bo były linkowane właśnie z google. Zastanawia mnie tylko dlaczego SerU wciąż widzi zdjęcia?
W celu zalinkowania zdjęć drugi raz stworzyłem folder na stronie www. Linki stamtąd były o wiele krótsze niż te z google. Druga seria zdjęć była dla mnie widoczna mniej więcej 2 godziny, już nie jest Odpowiedź na pytanie dlaczego tak się dzieje będę mógł uzyskać dopiero w poniedziałek. Dla ciekawości sprawdziłem linki z drugiej serii zdjęć i są one takie jakie powinny być, nic się nie zmieniło. Dziś już się poddaję i idę się napić. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz przepraszam za to zamieszanie.