Witam,
zdjecie zostało zrobione podczas pierwszego postoju (camp) Machame Hut [3000m.n.p.m] w drodze na Kilimanjaro, Tanzania.
Zapraszam.
|CanonD60|Sigma10-20mm@15mm|ISO400|f/8|1/20; 1/40; 1/80sek.|polaryzator|5 pionowych kadrów|
Szukaj
Witam,
zdjecie zostało zrobione podczas pierwszego postoju (camp) Machame Hut [3000m.n.p.m] w drodze na Kilimanjaro, Tanzania.
Zapraszam.
|CanonD60|Sigma10-20mm@15mm|ISO400|f/8|1/20; 1/40; 1/80sek.|polaryzator|5 pionowych kadrów|
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
" |CanonD60|....|5 pionowych kadrów| "
...hmmm i wstawiasz fotę 1000x289?
Coś tam widać, że okolica nawet ładna, wybacz, ale teraz to się wszystko zlewa...
Pozdrawiam![]()
Regulamin forum określa pewne parametry wrzucanych zdjęć, więc trzeba wrzucać znaczki pocztowe.
Brakuje mi tutaj odnośnika do zdjęcia w większym rozmiarze.
d70s + N18-70 + N55-200
Regulamin faktycznie określa rozmiar zdjęć, ale często widzę "fotki potworki" w większym rozmiarze i nikt nic z tym nie robi. Dlatego też Sebastianito wal system i wklej to w większym rozmiarze bo w tym przypadku chyba warto.
A ja się zastanawiam czemu 5 pionowych kadrów przy 15mm? Jakoś brakuje mi wiedzy/praktyki w takim składaniu i nie widzę potrzeby/zalet.
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Faktycznie rozmiar trochę zjadł tę przestrzeń.
Sprawa jest jasna, uzyskasz znacznie większy obrazek łącząc panoramy wykonane w pionie.A ja się zastanawiam czemu 5 pionowych kadrów przy 15mm? Jakoś brakuje mi wiedzy/praktyki w takim składaniu i nie widzę potrzeby/zalet.
Nie zgodze sie, wcale nie zrobisz wiekszej panoramy z 5 pionow, uzyskasz podobny obrazek jak z 4 lub 6 poziomow z osobno naswietlana podloga i osobno niebem, czasami daje to lepsze efekty niz laczenie pionow.
Ogolnie panoramy daja mozliwosc wykonania bardzo szczegolowych zdjec, ogromnych rozmiarow z tona detali.
Mnie sie bardzo podoba Seba, ale daj link do wersji duzej prosze.
Aaaa skad masz pliki jak wam aparat zajumali??!
Nikon http://greg77.com/
Nie wiem jak to się ma w Canonie 60D... dali mi chłopaki w łapę i mówili rób zdjęcia... no to robiłem. Przestrzeń tam była taka ogromna, że nijak na 10mm nie dało się tego ogarnąć.
Generalnie aparatów było kilka, 2x 60D, Ricoch, i 5D Mark II, no i to właśnie tego najlepszego po napaści z maczetami nam ukradli.
A tu link do większego zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Sebastianito ; 28-02-2016 o 11:26
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Skontaktuj się z nami