Witam, mam małą zagwozdkęProwadzę fanpane mojej działalności na fb. Mam na nim w zdjęciach albumy; przygotowania, ślub, wesele, plener. Problem jest taki:
- jeśli wrzucę nowe zdjęcia bezpośrednio do albumu to jest na osi czasu news który mówi że to zrobiłem, widzą to wszyscy fani, ludzie moga przeglądnąć zdjęcia które wrzuciłem bez grzebania w reszcie (chyba że zechcą), ale jeśli ktoś raz polubi takie wrzucenie moich zdjęć to potem już nie może polubić kolejnego, bo polubiając wydarzenie że wrzuciłem 10 zdjęć do albumu tak naprawdę polubia się album (z automatu). Więc kolejne wrzuty nie będą mogli polubić te same osoby, więc z wrzutu na wrzut liczba odbiorców znacznie się kurczy.
- jeśli wrzucę nowe zdjęcia na oś czasu pisząc nowe wydarzenie i dodając do niego fotki jeśli chodzi o polubnienia to jest ok - ludzie lubią jeden wrzut, za dwa dni dodam nowe zdjęcia to mogą polubić nowy wrzut, więc ich znajomi znowu widzą że Ci coś lubią i że ja coś wrzuciłem kolejny raz. Jednak te zdjęcia z automatu lądują do albumu "zdjęcia na osi czasu". Mogę to tak zostawić, ale zrobi się bajzel, bo w 1 albumie będą wszystkie fotografie, których po jakimś czasie będzie masa. Można po wrzuceniu zdjęć na oś przenieść je do innego albumu, ale wtedy patrząc na moją główną stronę fanpage'a zostaną puste posty, tzn będzie post/wydarzenie że wrzuciłem na oś 10 zdjęć + będzie opis normalny jaki dałem przy wrzucaniu, ale nie będzie widać zdjęć. Więc po pewnym czasie moja "ściana" będzie wywalona pustymi postami jeśli będę chciał zdjęcia mieć poukładane w albumy jak należy.
Jest na to jakiś sposób? Jak wrzucać zdjęcia do albumu aby ludzie klikając lajka lajkowali wydarzenie że coś wrzucam, a nie cały album z automatu? Albo jak wrzucać zdjęcia na oś żeby za każdym razem mogli wszyscy lajkować, ale żebym mógł przenieść potem te zdjęcia z albumu "zdjęcia na osi czasu" do albumu "plener" tak żeby posty na mojej ścianie nie zrobiły się puste?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami