Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 89 z 89

Domyślnie

polecam Vacoma intuosa (wielkosc w zależności od budżetu) wszystkie inne odradzam.
    Używam intuosa (I) A4 od paru lat wcześniej mialem pentagrama i jeszcze coś innego malego... Wacom intuos nie ma odpowiednika w konkurencji to zupełnie inna półka. Zaryzykuję stwierdzenie że inne tablety to fajne zabawki, ale nie sprzęt do poważnej pracy

pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez subs ; 12-06-2007 o 23:00

Domyślnie

Witam
    Przymierzam się właśnie do zakupu tabletu. Zastosowanie głównie do obróbki fotografii, więc myślę że model Bamboo powinien wystarczyć. Mam jednak pytanie odnośnie modeli Bamboo i Bamboo One. czy warto dopłacać do droższego modelu? Bamboo One ma powierzchnię roboczą o proporcjach 4:3 czyli odpowiadającą mojemu monitorowi, natomiast w przypadku drugiego modelu część tej powierzchni pewnie (?) będzie niewykorzystana. Droższy Bamboo ma jeszcze kilka przycisków i kółko - w jaki sposób można je wykorzystać i czy stanowi to jakąś większą przewagę na modelem One?

pozdrawiam
    zyku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subs Zobacz posta
    polecam Vacoma intuosa [...]
    Zaryzykuję stwierdzenie że inne tablety to fajne zabawki, ale nie sprzęt do poważnej pracy
    Najlepsze okreslenie z jakim sie spotkalem na inne tablety niz Wacom, padlo spod palcow Czornyja: "inne tablety to produkty tabletopodobne". Jak najbardziej sie z tym zgadzam.
    Nawet sam Wacom, wprowadzil mocny podzial w swoich tabletach. Nazwa Bamboo na pierwszy rzut oka chyba wiekszosci kojarzy sie z czyms dziecinnym. I moim zdaniem tak jest. Moje zetkniecie z nim, i wrazenie jak bym mial do czynienia z plastikowa podrobka ze sklepu z zabawkami. Intuos, to inna innszosc...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Pewnie tak, ale nawet ten Bamboo jest super w porównaniu do jakiś modeli np. A4. Pracowałem na A4, kupiłem sobie bamboo - zupełnie inna zabawa. Niebo i ziemia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    Pewnie tak, ale nawet ten Bamboo jest super w porównaniu do jakiś modeli np. A4. Pracowałem na A4, kupiłem sobie bamboo - zupełnie inna zabawa. Niebo i ziemia.
    Używa ktoś może tego najprostszego? Co na przykład można sobie zdefiniować pod przyciskami i czy bardzo doskwiera ich brak w modelu One?

pozdrawiam
    zyku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyku Zobacz posta
    czy bardzo doskwiera ich brak w modelu One?
    Jesli nie miales ich wczesniej to raczej ich brak nie bedzie Ci doskwieral. Jesli miales i uzywales, to raczej sie przyzwyczailes -- wiec ich brak moze doskwierac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jesli nie miales ich wczesniej to raczej ich brak nie bedzie Ci doskwieral. Jesli miales i uzywales, to raczej sie przyzwyczailes -- wiec ich brak moze doskwierac.
    Nigdy wcześniej nie używałem, stąd moja "zieloność" w temacie. Jakie ciekawe funkcje można w takim razie zaprogramować, albo raczej co Wy macie zaprogramowane - bo jak rozumiem jest to sprawa czysto indywidualna

pozdrawiam
    zyku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyku Zobacz posta
    Nigdy wcześniej nie używałem, stąd moja "zieloność" w temacie. Jakie ciekawe funkcje można w takim razie zaprogramować, albo raczej co Wy macie zaprogramowane - bo jak rozumiem jest to sprawa czysto indywidualna
    Osobiscie w Intuosie mam po lewej zamapowane standardowe klawisze jakie proponowal Wacom, czyli Ctrl, Shift, Alt i "przesun/przewin" (ktore w Shopie dziala jako Hand Tool). Po prawej natomiast narzedzia Shopa i incrase, decrase brush size.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wacom Intuos 2 na przykład. Doskonały, konfigurowane klawisze funkcyjne... Format A6 w zupełności wystarczający.
    Z fotograficznym pozdrowieniem! www.pykacz.net

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów