Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Domyślnie

Sprawa jest prosta - na małym tablecie trudno swobodnie rysować z gestu - można jedynie dziubdziać (tak, jak się domyśliłeś) przesuwając obszar roboczy. Modele Graphire mają gorsze piórka, nie mają końcówek o różnym charakterze i kontroli pochyłu narzędzia - ogólnie rysuje się nimi mniej komfortowo i sprawiają przy tym bardziej "sztuczne" wrażenie

Oszczędny w słowach Awatar Marucins
    Miasto
    Pol[Bia]->Ire[Dub]

Domyślnie

ehhhh...

Już sam nie wiem co wybrać. Czy te "dziubdzianie" jest bardzo niewygodne? Jeśli tak to po co projektować Wacom Intuos3 w rozmiarach A6? Czy modele Intuos3 tez posiadają szybkę za która można umieścić zdjęcie?

Chciałbym mieć ten prawdziwy efekt rysowania, ale płacić 1,7k to troszkę za dużo (no chyba że wcześniej korzystałbym z takiego czegoś jak Tablet Graficzny, wtedy doceniłbym wszystkie + a wysokość ceny nie byłaby brana pod uwagę).

WACOM GRAPHIRE4 XL dobry większy rozmiar, tylko ten nieszczęśliwy pen. najgorsze właśnie jest to iż nie miałem z tym styczności i nie wiem jak to wygląda w praktyce.
    Żebym Poczuć Mógł Jak Się Czuje Bóg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marucins Zobacz posta
    ehhhh...

Już sam nie wiem co wybrać. Czy te "dziubdzianie" jest bardzo niewygodne? Jeśli tak to po co projektować Wacom Intuos3 w rozmiarach A6? Czy modele Intuos3 tez posiadają szybkę za która można umieścić zdjęcie?

Chciałbym mieć ten prawdziwy efekt rysowania, ale płacić 1,7k to troszkę za dużo (no chyba że wcześniej korzystałbym z takiego czegoś jak Tablet Graficzny, wtedy doceniłbym wszystkie + a wysokość ceny nie byłaby brana pod uwagę).

WACOM GRAPHIRE4 XL dobry większy rozmiar, tylko ten nieszczęśliwy pen. najgorsze właśnie jest to iż nie miałem z tym styczności i nie wiem jak to wygląda w praktyce.
    Modele Intuos nie mają szybki, bo mają specjalną matową powierzchnię udającą papier. Sam posiadam model Intuos3 A6 - jest tabletowy absolut, ale używam go do pracy w środowisku Adobe (do czego jest wręcz stworzony), nie zaś do rysowania. Nie odpowiem ci jak bardzo niewygodne jest rysowanie na tak małym tablecie, bo to jest subiektywne i zależy od rysownika. Osobiście jak rysowałem, to zwykle na pełnym formacie (względnie na połówce), a w formacie A4 to miałem szkicownik - ciężko by mi zatem było rysować na czymś wielkości wrzoda na d...

Miasto
    Pol[Bia]->Ire[Dub]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Modele Intuos nie mają szybki, bo mają specjalną matową powierzchnię udającą papier...
    Czyli w modelu Intuos nie można podłożyć zdjęcia pod spód?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marucins Zobacz posta
    Czyli w modelu Intuos nie można podłożyć zdjęcia pod spód?
    Nie. Zasadniczo ne stanowi to wielkiego problemu, bo można kłaść na wierzch.

ghaxx
    Gość

Domyślnie

Posiadam Vacom Volito2 (najtańszy model Vacoma). Świetny do obróbki zdjęć, ale do rysowania średnio się nadaje... W każdym razie mnie nie pasuje, jak przenosi on siłę nacisku na grubość kreski.

Dlatego wydaje mi się, że może zamiast kupować drogi tablet do rysowania, lepiej kupić skaner. I tani tablet do korekcji.

Miasto
    Pol[Bia]->Ire[Dub]

Domyślnie

Zakup został dokonany... Intuos3 A6

Aktualnie nic nie mogę powiedzieć. za dużo wyp...

Miasto
    Pol[Bia]->Ire[Dub]

Domyślnie

Gdy już otworzyłem opakowanie, moim oczom ukazał się naprawdę wyjątkowo ładny produkt Wacom`a. Bez namysłu przyzwyczajony do innych urządzeń nie instalowałem drivery z płyty ale odrazu ściągnołem najnowsze z internetu.

W zestawie jest kilka końcówek parę standardowych i dwie zupełnie inne.

Kabelek jest wystarczająco długi. Dobry statyw na pen`a. No i sama "jazda po tablecie". Hehehe Naprawdę super sprawa. Powierzchnia robocza wydawała się być mała ale na początek zdaje sie zbyt duża. Sądzę iż to powinna być kwestia dni. Nie zostawię myszki na rzecz tablet`a do ogólnej obsługi systemu operacyjnego.

ps. Szkoda iż dziś mamy weekend posiedziałbym wieczorkiem i bardziej wgłębił się w urządzenie.

Domyślnie

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z nowym produktem WACOMA - BAMBOO ??
    Czornyj nie znalazłbyś chwilki czasu, żeby sprawdzić co jest wart ten tablecik.
    To będzie moje pierwsze starcie z używaniem piórka. Chodzi mi głównie o PS.
    Czy warto kupić Bamboo, czy może lepiej coś już znanego jak Grapphire?

Z góry dzięki!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

To i ja coś dorzucę.
    Mam IntuosaA4 oversize (jakieś 300 x 300 mm) i dla mnie NIE jest za duży. Po prostu lubię machać łapą i jak dla mnie pracuje się wtedy precyzyjniej. (monitor 19"). Ciekawym patentem jest to, że tablet czyta też pochylenie pórka - super możliwosci, jak prawdziwym ołówkiem czy aerografem. Bardzo przydaje się do pracy z Painterem (mam IX coś) a tam mamy sporo możliwości np. przerabiania zdjęć na obrazki. Jedyny mankament, to kłopoty ze sterownikiem - potrafi gubić funkcję podczas pracy (najczęściej suwaki), trzeba wtedy wypiąć i przypiąć usb. Najczęściej wykrzacza się z Corelem (mam 12). Zciągałem aktualizację ale niewiele się poprawiło. Dodam, że na koputerze do pracy mam tylko win, corel, ps i kilka drobiazgów np. do rawów, bez podłączenia do netu, więc dość stabilne środowisko. Cóż, zawsze twierdziłem, że te ustrojstwa żyją własnym życiem...
    Jak zwykle długo ale postaram się poprawić.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów