eee... skleeep.. eee... nie mająWacom też mi powiedział, że stary i nie mają a w ogóle to nie sprzedają.
Ewntualnie jakieś namiary na sklep.
Szukaj
eee... skleeep.. eee... nie mająWacom też mi powiedział, że stary i nie mają a w ogóle to nie sprzedają.
Ewntualnie jakieś namiary na sklep.
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
www.cortland.com.pl
Ale fektycznie - jeśli to jakiś zabytek, to nie będzie, zresztą piórko kosztuje niewiele mniej niż nowy tablet, a te naprawde stare są nienajlepsze (kiepski próg reakcji na nacisk końcówki - trzeba mocno "wbijać" pena w tablet, co utrudnia wyprowadzanie pociągnięć z gestu)
j aporzebuję cos takiego staroc absolutny i nigdzie nic nie ma. Co cieklawe, mam digitizer wacoma i mysz , ale dziaąłć nie chcą.
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
Miałem tego art-pada (i nawet mam dalej). Rzecz antyczna - na piórko szanse są marne. Mysz i digitizer pochodzą od modelu Intuos, więc nie będą z tym działać za nic w świecie. Tak czy owak, tablet ten nie jest szczytem perfekcji - to jeden z pierwszych modeli dostępnych na rynku i polecałbym przenieść go w zasłużony stan spoczynku.
i tak chyba zrobię, wystawie na alledrogo, może się komus przydana częsci, zasilacz, kabelek.
pozdrowienia
Witam.
Chciałem się zapytać, czy używał ktoś tabletu Pentagram Duo Pen?
Chciałem kupić jakiś niedrogi tablet i znalazłem coś takiego.
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś na jego temat?
Witam
Postanowiłem zakupić tablet graficzny dla własnych celów. Nie tworze grafiki na co dzień, ale od czasu do czasu (jakieś 3 - 4 nocki w tygodniu poświęcam na grafikę). Głównie "dłubię" w Photoshopie, czasem w Gimp`ie.
Tworzę na ekranie 17" (16:10) w rozdzielczości 1920x1200. Kompletnie nie orientuje sie w produktach z serii (tablety graficzne). Poszukuje pomocy, co takiego można kupić aby nie wydać masy pieniędzy a połowa funkcji nie zostanie wykorzystana?
Głównie TG posłuży obróbce zdjęć oraz rysowaniu/przerysowywaniu (Czasami czlowiek chce podarować rysunek a on jest cały pomazany i pobrudzony tak jak ołówek i walające się kartki - zaczyna mnie to denerwować)
np:
Mianowicie zatrzymałem się przy trzech modelach
Tablet Wacom Graphire4 Classic
Obszar roboczy 127,6 x 92,8 mm
Rozdzielczość 2 000 lpi
Ilość poziomów nacisku 512
Tablet Pentagram O`pen XXL
Obszar roboczy 304 x 228 mm
Rozdzielczość 3 048 lpi
Ilość poziomów nacisku 512
Dokładność 0,42 mm
Wysokość odczytu 8 mm
Szybkość przetwarzanych danych 100 punktów/sekundę
Tablet Pentagram Titan
Obszar roboczy 305 x 229 mm
Rozdzielczość 2 000 lpi
Ilość poziomów nacisku 1 024
Dokładność 0,254 mm
Wysokość odczytu 5 mm
Szybkość przetwarzanych danych 200 punktów/sekundę
Prosze o pomoc.
Żebym Poczuć Mógł Jak Się Czuje Bóg
Wybij sobie z głowy Pentagrama, to nie jest tablet, tylko wyrób tabletopodobny. Do rysowania to tak naprawdę poniżej Intuosa (i to najlepiej A4) bym nie schodził.
Za czornym - kupiłem w USA Intuosa 3 A5 WIDE - cudo
Mam monitor 17" więc skauje tableta - obecnie czekam na drugi LCD - bo to duza przyjemność pracować na dwóch
Być może że kupiłem ciut za mocna maszyne jak na moje obecne potrzeby, ale wole mieć je schowane niż poźniej ich załować. Niestety w USA a przy jeszcze takim poziomie $ Intuosa kupilem za 60% polskiej ceny (śmiechu warte)
Najważniejsze aby móc skonfigurować sobie tableta tak do pracy aby klawiatura nie byla potrzebna, a to jest możliwe i co najlepsze jest zajeb..... POLECAM wszytskim
Paweł
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
Nie mam zasobów pieniężnych aby pozwolić na zakupy za 2k czy 3k PLN.
Właśnie skorygowałem jeszcze raz "portfel". Jeśli wszyscy polecają WACOM to zostaje przy nim. Dodatkowo mogę dodać dwa modele.
Wacom Intuos3 A6
Obszar roboczy 127 x 101 mm
Rozdzielczość 5 080 lpi
Wacom Graphire4 Classic XL
Obszar roboczy 208,8 x 150,8 mm
Rozdzielczość 2 000 lpi
Proszę mi wytłumaczyć jak to jest z tym Obszarem Roboczym. Duże wymiary są do rysowania i nie ma opcji iż mógłbym rysować np. Postać zaczynając od góry po czym przesunąć obszar roboczy na dół?
Mały Obszar Roboczy nadaje sie do fotografii...?
Żebym Poczuć Mógł Jak Się Czuje Bóg
Skontaktuj się z nami