Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Domyślnie

tyle w przeliczeniu zaplacilem za swojego graphire3, ale zabijcie mnie nie widze zadnej roznicy miedzy tymi tabletami, moze poza brakiem myszki (ktora mieszka nadal w podelku).
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy jest ktoś z Warszawy kto tablet posiada i umożliwił by mi wyprubowanie tego ustrojstwa? Poprostu chciałembym przenieść obrobke zdjec na wyzszy poziom, ale boje sie zainwestowac sluszne pieniadze w cos z czym jeszcze nigdy nie pracowalem. Tak to jest, nieznanego czlwoiek sie boi. Wystarczylo by pol godzinki zabawy w PS. Bardzo prosze o pomoc, albo chociaz o wskazanie sklepu w ktorym moglbym beztresowo przetestowac jakiego WACOM-a Pozdrawiam szanownych forumowiczow

Domyślnie

ja tez w to wchodzę czy ktoś z Łodzi lub okolic posiada to ustrojstwo i umożliwił by wyprubowanie przez 5 minut tego wynalazku
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piaseczno k.Wa-wy

Domyślnie

SID, jeśli masz ochotę przejechać się do Piaseczna to nie ma sprawy.
    Pozdrawiam,
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SiD
    albo chociaz o wskazanie sklepu w ktorym moglbym beztresowo przetestowac jakiego WACOM-a Pozdrawiam szanownych forumowiczow
    Cortland - spechalizują sie w usrojstwach dla grafików

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jjjkkk - moge przejechac sie do piaseczna, ale po weekendzie, bo jade na wesele
    moj mail to [email protected]
    Poprosze o jakis kontak, zebym na przyszlosc nie musial przez forum Cie szukac
    No i ogormne dzieki za pomoc
    Pozdrawiam serdecznie forumowiczow

[ Dodano: Pią 28 Paź, 2005 ]
    a mam jeszcze pytanie do znawcow (Czarnoryj przede wszystkim) czym sie te tablety Graphire 3 roznia? (od classic A6, studio A6)? Tylko oprogramowaniem? Jak rozumiem XL rozni sie tylko obszarem roboczym? A6 wystarcza w zupelnosci do Photoshopa? Bo rysowac nie umiem :P
    I czy Intuos 3 jest duzo lepszy od Graphira? Bo jest jakas akcja "Edukacja 2005" a jako, zem student () to dostane Corel Painter IX ENG EDU GRATIS oraz 30% znizke na dodatkowe piorka. Warto?
    No i ostatnie pytanie czyms ie roznia piorka? Jakie jest zastosowanie dla nich skoro sa rozne? Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi

Domyślnie

czym sie te tablety Graphire 3 roznia? (od classic A6, studio A6)? Tylko oprogramowaniem?
    tak
    Jak rozumiem XL rozni sie tylko obszarem roboczym?
    tak, to A5
    A6 wystarcza w zupelnosci do Photoshopa? Bo rysowac nie umiem :P
    do PS wystarcza, a nawet wiekszy staje sie kłopotliwy
    I czy Intuos 3 jest duzo lepszy od Graphira?
    Jest, acz jego przewagi mają głównie znaczenie dla rysowników (wieksza precyzja, czułość, odczyt kąta piórka itp. możliwość zastosowania wielorakich narzedzi). Jeśli nie masz wprawnej łapy, nie zamierzasz tym rysować, to nie zrobi ci to kolosalnej różnicy
    No i ostatnie pytanie czyms ie roznia piorka? Jakie jest zastosowanie dla nich skoro sa rozne? Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedzi
    różne rodzaje piórek dostepne są jedynie dla tabletów serii Intuos. Imitują one charakter danego narzedzia rysowniczego - pedzla, ołówka, piórka, aerografu. W fotoedycji jest to znowóż bez wiekszego znaczenia

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to wszystko zaczyna sie przejasniac. Zaczolem ostrzyc sobie zeby na Intuosa... ale wymagalo by to duzego poswiecenia finansowego. I jak widze chyba zupelnie niepotrzebnego gdyz rysowac zupelnie nie umiem :P Zawsze chcialem umiec ale niestety nie mam tego talentu, a wiec wielorakie piorka itd. w takim razie zupelnie mi sie nie przydadza. Chodzi tylko i wyłacznie o edycje zdjec. W takim razie dochodze do celu. Zostaje ostatnia kwestja.

Czym rozni sie Graphire4 od Graphire3 i ktora wersje najlepiej wybrac? Zastanawiam sie czy moze jednak A5 nie bylby lepszy od A6? Ale z to jest dwa razy drozszy! Czy aby napewno A6 nie jest za maly?

Ostatnie dylematy rozwiarze i lece do sklepu pobawic sie i zakupic sprzecior

Domyślnie

Witaj SiD

Co prawda rozpocząłem temat w tym wątku i decyzję podjąłem. Z obawami przy zakupie, lecz teraz wiem, że słuszną. A6 pozwala rysować/edytować z tzw nadgarstka i w zupełności do edycji w PSie wystarczy. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. 2 dni zajęło mi przestawienie się z myszki na PEN'a i nie zamienie go na nic innego. W tym samym czasie miałem możliwość przez przypadek popracować na A 4 i przy edycji fotek to było duże wyzwanie. Pełne ruchy do łokcia i mało poręczne. ( Ci ktorzy od zawsze mają A 4 to mnie wyklinają pewnie, że gadam głupoty ) Przyzwyczaisz się do A6 w "mig". Zabiera mało miejsca na stole. Kupiłem Graphire 3 i też Ci polecam. Wersja 4 różni się dodatkowym oprogramowaniem. Ale wg producenta wersja 3 ma wyższą rozdzielczość. Ja i tak pracuję tylko z PSem tak więc..... . Decyzję na pewno podejmiesz na miejscu. Już podjąłeś dobrą decyzję wybierając firmę

Domyślnie

4 ma zmieniony wygląd, dodane klawisze i scrollik, zmieniony kształt guzików na piórku i troche zmieniony patent pod który wkłada sie zdjecia do obrysowywania. Technicznie to z grubsza to samo.
    Od wielu, wielu lat używam z PS tabletów A6, a zetknąłem sie nawet z opinią że i A6 jest do obróbki zbyt duży. Oczywiście jednak możesz kupić wiekszy bez żadnego ryzyka, bo w razie czego pole robocze można w ustawieniach ograniczyć do odpowiadających ci rozmiarów.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów