Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Pomoc na start

Domyślnie

Jakiego ryzyka? Jest umowa, zdjęcia wykonane, wystawiasz fakturę i zapłata się należy. Zapłacili? A gdzie potwierdzenie przelewu? Paragon niech pokażą który dostali przy zapłacie gotówką. A jak nie to do windykacji. Jak zaczną łazić za młodymi do pracy i robić siarę to kasa się znajdzie

Także wiesz, ryzyko jest, jak sobie człowiek poradzić nie umie, albo na czarno robi

PS. Zresztą, jaki idiota daje zdjęcia młodym bez otrzymania pieniędzy najpóźniej w chwili oddania zdjęć?
    ;]

Domyślnie

Właściwie to na spotkaniu pokazujesz materiał, dajesz wszystko i się rozliczasz. Chyba nikt nie weźmie pod pache albumu i nie będzie uciekać

Domyślnie

Janusze handlu
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Ostatnio jest tez chyba moda na znajomych z lustrem, albo kupno aparatu zeby wlasny slub obskoczyc.

Ostatnio znajomy ktory ma slub w marcu, pytal mnie o tego nikona z tym masakrycznym zoomem P100 czy cos (zoom x83 chyba ten bridge).

Szukaja tez fotografow ktorzy za free trzasna im slub (gumtree pewnie tez olx). Niestety nie wiedza jak to sie moze skonczyc .

Niestety dobry slubniak kosztuje, ale na koniec, wiesz za co placisz.

Domyślnie

Uważam że zaczynanie od d... strony nie ma najmniejszego sensu i w tym momencie taka działalność jest skazana na niepowodzenie. Musisz w pierwszej kolejności zdobyć doświadczenie w pracy z ludźmi, edycji zdjęć i nie koniecznie na samym początku w dziedzinie fotografii ślubnej. Na początku zbuduj swój warsztat na solidnych fundamentach a dopiero później startuj. Wtedy nie będziesz zadawał pytań typu jaki obiektyw czy jaki program do obróbki. To ty powinieneś wiedzieć na czym chcesz pracować, każdy lubi co innego,jeden woli stałki, inny zoomy. Jeden obrabia w Lightroomie,drugi w Capture One. To nie jest tak że masz lustrzankę, portfolio z kilkoma krajobrazami, założysz działalność i będziesz miał mnóstwo par ślubnych. A odnoszę wrażenie że tak myślisz i wcale nie chcę ci dogryźć. Sam zaczynałem 2,5 roku temu i wiem że początki nie są łatwe,potrzeba minimum 2 lat na rozkręcenie biznesu.

Domyślnie

Trzeba pamiętać, że te chwile bardzo ważne nawiasem mówiąc dla zainteresowanych, są jedyne w swoim rodzaju i czas się już nie wróci ...
    NIKON ENTRY LEVEL D 810 + N 24-70 II VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal_n5 Zobacz posta
    Uważam że zaczynanie od d... strony nie ma najmniejszego sensu i w tym momencie taka działalność jest skazana na niepowodzenie. Musisz w pierwszej kolejności zdobyć doświadczenie w pracy z ludźmi, edycji zdjęć i nie koniecznie na samym początku w dziedzinie fotografii ślubnej. Na początku zbuduj swój warsztat na solidnych fundamentach a dopiero później startuj. Wtedy nie będziesz zadawał pytań typu jaki obiektyw czy jaki program do obróbki. To ty powinieneś wiedzieć na czym chcesz pracować, każdy lubi co innego,jeden woli stałki, inny zoomy. Jeden obrabia w Lightroomie,drugi w Capture One. To nie jest tak że masz lustrzankę, portfolio z kilkoma krajobrazami, założysz działalność i będziesz miał mnóstwo par ślubnych. A odnoszę wrażenie że tak myślisz i wcale nie chcę ci dogryźć. Sam zaczynałem 2,5 roku temu i wiem że początki nie są łatwe,potrzeba minimum 2 lat na rozkręcenie biznesu.
    Niestety dużo osób tak myśli, ale dzięki temu na allegro często pojawiają się używane zestawy fotograficzne w idealnym stanie

Zdarzają się też szczere oferty, które przyznają ze sprzęt po dotacji z nieudanej działalności

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567