Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Zdalne sterowanie

Witam.

Jestem w posiadaniu Nikona D610 oraz dwóch lamp błyskowych jedna to SB-28, a druga SB-900 i teraz moje pytanie.
    Jaki polecili byście mi zestaw zdalnego wyzwalania z możliwością sterowania nimi ??

Czyli co ma być zamontowane na aparacie, a co na lampie i jakiej firmy / model (miło by było gdyby się pojawiły linki do konkretnych urządzeń)

Dziękuję i pozdrawiam.
    D750/D610 plus parę szkieł...

Domyślnie

Do SB-900 masz całą gamę wyzwalaczy z TTL:PocketWizard FlexTT5, MiniTT1
    Phottix Odin, Odin II
    Pixel King Pro
    YN-622N-TX kit
    Voeloon 810-RT
    Meike MK-GT600
    Cactus V6
    I jeszcze kilka innych

Do SB-28 masz jedynie nogi. Lampa ma inny system TTL niezgodny z aktualnym i-TTL.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Można praktycznie na 3 lampy: lampa wbudowana w aparat oświetla i steruje iTTL SB - 900 oraz wyzwala SB-28 na ostatni błysk.
    Radiowo jw. Tylko wyjdzie drogo i trochę bezsensu sterować z aparatu jedną lampą. Te systemy służą do odpalania wielu błyskotek. Pod warunkiem, że wszystko się ze sobą dogada. Twoje lampy gadają w różnych językach
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Czyli jak dokupię SB-910 i jeden z systemów podanych przez GonzoG, to dwie będą mi ładnie współpracować ?

Domyślnie

Teoretycznie. Lampy się dogadają z tym, że bym podarował sobie wszelkiego rodzaju wynalazki do wyzwalania lamp, gdzie serwis jest na "5 aweni w Pekinie". Przejrzyj dokładnie specyfikacje odpałek i wybierz to co najbardziej odpowiada.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Zainteresował mnie ten zestaw Pixel King Pro Wyzwalacz radiowy eTTL link do sklepu
    Wykorzystywał by to wszystko do robienia zdjęć na salach balowych przy ewentualnych imprezach okolicznościowych, chcę lampy rozstawić na statywach i odpalać je zdalnie z możliwością korekcji ustawień.

Amirez jak już wspomniałeś o serwisie, to może orientujesz się Ty lub ktoś inny jak to jest z ewentualnym serwisowaniem tego Pixel Kinga ??

Domyślnie

Ostatnio na świetnym i przekonującym video DR500 polecał Phottix Odin. Dla mniej wymagających - YN622, dla pragnących standardu i niezawodności Pocket Wizzard.
    Nie wierzę w serwis tych urządzeń, co najwyżej gwarancję sklepu. Pixel King jak się nie mylę też ma swoich zadowolonych użytkowników, a sklep jest w porządku.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Wysyłasz (zawozisz) do sprzedawcy a ten wymienia Ci na nowy zestaw. Tak działa "serwis".

Domyślnie

W okresie gwarancji/rękojmi za wady towaru odpowiada sprzedawca. Czyli przy optymalnej dobrej woli sprzedawcy - wymiana sprzętu. W środku wyzwalaczy praktycznie "nie nie ma". Po okresie gwarancji/rękojmi - zaprzyjaźniony, dobry elektronik. Niestety PocketWizzard to taki standard, ma polskiego dystrybutora. Zadzwoń, powiedzą jak z serwisem.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 07-02-2016 o 23:02
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Koledzy dziękuję serdecznie za pomoc, finalnie zdecyduje się na zakup Pixel King Pro oraz dokupienie lampy SB-910.
    Pozdrawiam